STICHTING NEDERLAND SCHOON

Start zwerfafvalcampagne NS en Nederland Schoon

PERSUITNODIGING

Den Haag,5 september 2002

Uitnodiging officiële start gezamenlijke zwerfafvalcampagne van Nederland Schoon en NS
13 september, 10.00 bij NS Trefpunt te Utrecht

Op vrijdag 13 september aanstaande vindt om 10.30 in NS Trefpunt in Utrecht de officiële start plaats van de gezamenlijke campagne van Nederland Schoon en de Nederlandse Spoorwegen.
De heer A.Meerstadt, Directeur NS, zal samen met de heren U.Schnier, Directievoorzitter Nederland Schoon en R. Schoonveld, Voorzitter Rover, gezamenlijk de openingshandeling verrichten. Nederland Schoon en de Nederlandse Spoorwegen richten zich met de acht weken durende posterdragende campagne 'Zwerfafval spoort niet' op het bewerkstelligen van een gedragsverandering bij de reizigers ten aanzien van zwerfafval op stations.

Programma
10.00 Ontvangst met koffie/thee
10.30 Welkom door A. Meerstadt, Directeur NS
10.40 Toespraak U. Schnier, Directievoorzitter Nederland Schoon 10.50 Toespraak R. Schoonveld, Voorzitter ROVER 11.00 Officiële start campagne: onthulling posters 11.20 Mogelijkheid voor interviews

Wij verwelkomen u van harte op 13 september om 10.00 uur bij het NS Trefpunt, Laan van Puntenburg 100 te Utrecht.

Mocht u reeds meer informatie willen hebben, dan kunt u contact opnemen met:
Nederland Schoon, Ingeborg Biemans, 070 - 3 042 080 NS, Michel Hueber, 030 - 2 353 368

Met vriendelijke groet,

U. Schnier
Directievoorzitter Nederland Schoon

RSVP voor 10 september per mail: secretariaat@nederlandschoon.nl, onder vermelding van Project Spoorwegen. U krijgt dan een routebeschrijving van ons toegestuurd.

Stichting Nederland Schoon en Nederlandse Spoorwegen

Stichting Nederland Schoon
In het kader van het Convenant Verpakkingen III hebben de overheid (VROM), de gemeenten (VNG) en het bedrijfsleven (SVM-PACT, MKB Nederland en het VNO-NCW) afgesproken afzonderlijk en nadrukkelijk aandacht te geven aan het vraagstuk zwerfafval. In het deelconvenant Zwerfafval hebben de partijen heldere en meetbare afspraken opgenomen over de reductie van zwerfafval in de komende jaren. Stichting Nederland Schoon is in 1991 opgericht door het bedrijfsleven, de overheid en belangenorganisaties als de ANWB.

Nederlandse Spoorwegen
NS speelt een belangrijke rol in de mobiliteit van Nederland. De onderneming stelt zich ten doel zo veel mogelijk reizigers veilig, op tijd en comfortabel te vervoeren. Daarnaast speelt NS een belangrijke rol in de ontwikkeling en exploitatie van stations en stationsomgevingen. Hoofddoelstellingen van het beleid zijn: op tijd rijden, informatie en vriendelijkheid verschaffen, aan sociale veiligheid bijdragen, voldoende vervoerscapaciteit creëren en schone treinen en stations realiseren.
Dagelijks vervoert NS meer dan 1 miljoen reizigers via 320 stations. Bij het bedrijf werken ruim 24.000 mensen. Over het jaar 2001 rapporteerde NS een netto resultaat van 88 miljoen euro op een netto omzet van ruim 2,4 miljard euro.


05 sep 02 15:58