Gemeente Alkmaar


Wijkdag De Mare op 13 september

Alkmaar, 5 september

Op 13 september is de wijkdag De Mare. Op deze dag zijn er voor de bewoners van De Mare allerlei workshops georganiseerd. Bewoners praten met elkaar, maar ook met raadsleden en actieve organisaties in de wijk over onderwerpen die hen aanspreken. 's Avonds is er een groot avonddebat in het Jan van Scorel College.

Workshops
Op vrijdag 13 september wordt er gesproken over de toekomt van de wijk De Mare. In een aantal workshops krijgen bewoners meer informatie en kunnen ze met elkaar en bestuurders van Alkmaar praten. De onderwerpen van de workshops zijn: Brede School, het Wijkcentrum, Jongeren, Antillianen/ Surinamers en Arubanen en De Rekerhout. Deelnemers kunnen zich bij voorkeur van te voren opgeven bij het secretariaat van Wijkgericht Samenwerken, 072 - 548 86 62 of b.cornelissen@alkmaar.nl. In een speciale festivalkrant vindt u meer informatie, locaties en tijdstippen. Deze krant is een uitgave van de gemeente Alkmaar en wijkraad De Mare. De festivalkrant is bijgesloten.

Avonddebat
Tijdens dit avonddebat krijgen bewoners de gelegenheid om in discussie te gaan met elkaar en het gemeentebestuur. In dit debat wordt onder andere gesproken over de consequenties van het eventuele afsluiten van het winkelcentrum, de voor- en nadelen van een coffeeshop en de brede school. Door middel van stemkastjes kunnen deelnemers hun mening geven. Er worden deze avond geen besluiten genomen, maar de uitkomst van de peiling vormt een belangrijk onderdeel bij verdere afwegingen. Ook kunnen deelnemers door middel van computers op stellingen reageren die eerder uit de workshops naar voren zijn gekomen.

Voor meer informatie over de workshops en het avonddebat, kijk op www.alkmaar.nl onder agenda