Ingezonden persbericht

Altijd klaarstaan voor anderen levensmissie Vicky Ngindu

Etappe 2 KRO De Wandeling op Marskramerpad

HILVERSUM, 20020911 -- "Ik heb sterk het gevoel dat ik er moet zijn voor anderen. Dat is mijn missie. Zoals iedereen, maar omdat we het druk hebben luisteren we niet. Ik probeer er wel de tijd voor te nemen." De Congolese Vicky Ngindu probeert in haar dagelijkse leven klaar te staan voor mensen in haar omgeving die op dat moment aandacht nodig hebben. En voornamelijk voor vrouwen in achterstandsposities.

Tijdens de tweede etappe van KRO De Wandeling gaat Lucette Verboven in gesprek met Vicky Ngindu over de armoede in Congo, de zorg voor haar kinderen en de behoefte om gehoor te geven aan haar innerlijke stem. "Ik ben opgegroeid in een maatschappij waar veel onrecht was, ik kreeg te maken met een regering die mensen niet respecteert. En in ons gezin kwam het regelmatig voor dat we 's avonds niets te eten hadden." Vicky Ngindu probeert anderen van dienst te zijn, zonder tijd te verliezen aan zaken die niet belangrijk zijn. "Omdat we hier in Nederland steeds meer en meer willen hebben zijn we niet tevreden. Voor mij maakt het niet uit of ik op een simpel stoeltje zit of in een chique fauteuil. Zolang ik kan zitten vind ik het prima." Haar levensmissie zet ze onder andere in voor Mama Cash, een fonds dat subsidies en leningen geeft aan vrouwen die hun positie in de maatschappij nog steeds moeten bevechten.

KRO De Wandeling volgt over 195 kilometer het Marskramerpad van Amersfoort naar Oldenzaal. Een spiritueel avontuur van presentatrice Lucette Verboven en mensen met een opmerkelijk perspectief in het leven.

KRO De Wandeling, vrijdag 13 september 16.30 uur (HH. op zondag 15 september 09.30 uur)
Nederland 1

KRO De Wandeling.
Avontuurlijk en spiritueel wandelprogramma.



Ingezonden persbericht