Gemeente Velsen

Velsen, 6 september 2002

Werkzaamheden fietspaden nabij station Santpoort-Noord en langs het OZC te Santpoort-Noord

Op vrijdag 13 september a.s. wordt een groot deel van het fietspad en een gedeelte van de weg tussen het station Santpoort-Noord en de manege Kennemergaarde van een nieuwe asfaltverharding voorzien. Ook het fietspad lang het OZC (het voormalige Vinkennest) wordt op deze dag van een nieuwe asfaltlaag voorzien. De hele fietsroute, vanaf het station tot aan de tankval aan de Duin- en Kruidbergerweg, wordt daarom op die dag afgesloten voor alle verkeer. Dit geldt ook voor het tunneltje onder het station. Alle verkeer, ook voetgangers en ruiters, zullen deze dag gebruik moeten maken van de Duin- en Kruidbergerweg.

Tussen de aan te brengen lagen asfalt wordt een kleeflaag aangebracht. Deze laag blijft ook aan schoenen, banden e.d. plakken. Het betreden van het pad wordt daarom, gedurende de werkzaamheden, sterk ontraden.

Voorafgaand aan de asfalteringswerkzaamheden worden, ter hoogte van de manege Kennemergaarde, voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd. Hierdoor is parkeren nabij de manege veelal niet mogelijk. Op vrijdag 13 september is de manege, voor zowel auto- als voet- en fietsverkeer, uitsluitend bereikbaar via de Duin- en Kruidbergerweg en de weg door het landgoed Kennemergaarde. Het tunneltje onder het station is gedurende de gehele dag afgesloten. De nabijgelegen overweg en de Kennemergaardeweg blijven normaal opengesteld voor het verkeer.

Ook ter hoogte van het OZC (voormalig Vinkennest) worden voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd. Van deze werkzaamheden wordt echter weinig hinder verwacht. Op vrijdag 13 september is het fietspad wel de gehele dag afgesloten. Na 13 september worden nog enkele afrondende werkzaamheden uitgevoerd, zoals het afwerken van de bermen, en worden er maatregelen getroffen die het illegale autoverkeer op het pad terug moeten dringen.

Uiteraard kunnen weersomstandigheden aanleiding geven tot een wijziging in de planning van de werkzaamheden.