Gemeente Weert

12-09-2002

Onthulling beeld markeert overdracht openbare ruimte Parkhof

De wijk Parkhof, onderdeel van Keent, is klaar. Na een aantal jaren voorbereiding en bouwen zijn de laatste woningen vorig jaar opgeleverd. Dit is het moment waarop de openbare ruimte van Parkhof officieel kan worden overgedragen van de projectontwikkelaar Meulen Weert naar de gemeente Weert. Dat gebeurt op vrijdag 13 september a.s. Ter gelegenheid van die overdracht vindt op het plein op de hoek Louis Regoutstraat/Kerkstraat om 16.30 uur de "onthulling" plaats van het beeld "Kleurrijk Weert". Die officiële handeling wordt verricht door wethouder R. Verheggen.

Dit beeld van Jan Snoeck uit Den Haag stond sinds 1994 in het stadspark aan de zijde van de Biest. Het is nu verplaatst naar deze nieuwe plek, omdat het gemeentebestuur vindt dat het hier beter past.

Meulen kocht het Bera-terrein in 1989. Eind 1992 startte de sanering van het terrein. Daarna, in 1995, is begonnen met de bouw van de eerste woningen. De laatste appartementen in het markante entreegebouw aan de Twijnderstraat werden opgeleverd in 2001. In totaal staan er in Parkhof 340 woningen.