Politie Twente


Persberichten Politie Twente van 13 september 2002
Monique Oude Wolbers 053 455 55 07 tot 12.00 uur

Noordwest-Twente:

Proces-verbaal wegens diefstal fiets
02-064504
Almelo Het Baken
Dinsdag 12 september
Een 26-jarige Almelose kwam op genoemde datum aan het politiebureau om haar fiets op te halen. Ze had de fiets uitgeleend aan een kennis, die op deze fiets door de politie was aangehouden. Ze wees daarop een fiets aan, welke inderdaad bij de bedoelde arrestant was aangetroffen. Uit navraag bleek deze fiets echter gestolen in Wierden op 21 augustus jl. De vrouw werd nader aan de tand gevoeld waarop ze toegaf dat zij deze fiets had gestolen. De fiets is in beslag genomen. Proces-verbaal wordt opgemaakt. Ze gaf als reden waarom ze het risico had genomen deze fiets bij de politie op te halen, dat ze de fiets dringend nodig had.


Diefstal fiets van ¤ 9.000
02-071034
Almelo Wierdensestraat
Donderdag 12 september tussen 13.45 en 15.30 uur
Een 16-jarige jongen uit Almelo deed aangifte van diefstal van zijn fiets, een mountain-/citybike kleur grijs van het merk Mercedes Benz twv ¤ 9.000. Hij had de fiets tussen genoemde tijdstippen achter een niet afgesloten hek van een particulier terrein gestald en de fiets niet op slot gedaan. Op weg naar het politiebureau komt de aangever een manspersoon tegen rijdend op zijn gestolen fiets. Hij herkende de fiets, met bijzondere kenmerken (zoals versnelling in rechter handvat), onmiddellijk als de zijne. Hij sprak deze fietser aan, die er toen spoorslags vandoor ging. Hij kreeg de fietser echter niet te pakken. De verdachte betreft een negroïde man, 20-25 jaar oud en gekleed in een spijkerjack, donkerrood T-shirt, blauwe pet. Deze man was in gezelschap van een tweede man, eveneens negroïde fietsend op een mountainbike Giant.


Aanhouding wegens verkrachting
02-760083
Almelo
Donderdag 12 september
De politie heeft een 24-jarige Almeloër in zijn woning aangehouden als verdachte van een verkrachting. Deze verkrachting vond plaats op 8 september jl. in Almelo aan de Willem de Clerqstraat ten opzichte van een 16-jarige aangeefster uit Enschede. Hierover is donderdag 12 september bericht. De politie is nog steeds op zoek naar eventuele getuigen.


Serie inbraken
02-761140/336/333/070874
Almelo
Avond/nacht van woensdag 11 op donderdag 12 september
In genoemd tijdsbestek werd vier keer ingebroken. Twee keer in een bedrijfspand, beide gelegen aan het Vincent van Goghplein. In een bakkerij werd via het dak toegang verschaft. Er werd een paar honderd euro aan geld weggenomen. Bij een slagerij werd aan de voorzijde een rolluik geforceerd. Weggenomen werd geld, vlees en een radioset met cd's.Aan de Bornerbroeksestraat werd die nacht ingebroken in een woning. Via het dak werd op de eerste verdieping een raam geforceerd. De woning werd doorzocht. Het is nog niet bekend wat er weg is. Tevens werd ingebroken in een woning aan de Rembrandtlaan. Via een niet afgesloten balkondeur werd toegang verkregen tot de woning. Weggenomen werd een onbekend geldbedrag.


Aanhouding wegens winkeldiefstal
02-761234
Almelo Weth van Dronkelaarplein
Donderdag 12 september 16.55 uur
Bij een supermarkt werd een winkeldief betrapt. Nadat personeel de man mee naar achteren nam, zag hij kans naar de toilet te rennen en zich op te sluiten. Nadat de man er weer uitkwam, lagen twee pakken kipfilets achter de WC-pot. De verdachte, een 37-jarige Almeloër werd aangehouden. Hij mocht met een dagvaarding het bureau weer verlaten.


Aanhouding gezochte
02-071089
Almelo
Donderdag 12 september 19.30 uur
Een 34-jarige man uit Almelo werd in zijn woning aangehouden nadat hij op 29 juni jl. niet was weergekeerd van verlof uit de penitentiaire inrichting Berg in Arnhem.