Politie IJsselland

STROOMSTORING POLITIEBUREAU ZWOLLE

Vannacht omstreeks 04.30 uur is het hoofdbureau van de politie in Zwolle getroffen door een stroomstoring. Aangezien de noodaggregaat direct in werking werd gesteld kon het mobilofoon- en portofoonverkeer snel worden hersteld. Het alarmnummer 112 is geen enkel moment uit de lucht geweest.

Sinds de bouw van het politiebureau is dit de eerste keer dat de noodaggregaat in werking werd gesteld. Omstreeks 08.00 uur vanochtend bleek dat in de uitlaat van de noodaggregaat nog enig isolatiemateriaal zat. Door het in werking stellen van de aggregaat is dit materiaal gaan smeulen wat zorgde voor rookontwikkeling in een gedeelte van het politiebureau. Uit voorzorg is daarom direct besloten het cellencomplex klaar te maken voor ontruiming. Na controle door de brandweer bleek er dus alleen sprake van rookontwikkeling te zijn en was ontruiming niet nodig.

Als gevolg van de stroomstoring zijn een aantal computersystemen uitgevallen. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan het herstel van de systemen. Gevolg van deze uitval is dat er op dit moment geen persinformatie beschikbaar is. Aangezien het herstel van de systemen waarschijnlijk het grootste gedeelte van de dag in beslag gaat nemen lukt het hoogstwaarschijnlijk niet om de informatie vandaag nog te leveren. Tevens is de telefooncentrale van de politie nog niet geheel hersteld waardoor slechts beperkt telefoonverkeer mogelijk is.

Hieronder vindt u een persbericht over een dodelijk ongeval dat vannacht heeft plaatsgevonden in Dedemsvaart en een persbericht over het project 'Niets erin, niets eruit'. Heeft u andere specifieke vragen dan kunt u bellen met de piketvoorlichter op nummer 038-4963891. Overigens is dit nummer door omstandigheden en een niet te verzetten afspraak tussen 11.15 en 13.00 uur niet te bereiken.

Wij bieden onze excuses aan voor deze ongemakken en hopen dat de persvoorlichting van het weekend allemaal weer wat soepeler verloopt.

Namens de afdeling communicatie en voorlichting
Nanda Kappers

> >