Korps: Utrecht, plaats: 13-09-2002 Persberichten district Eemland noord, 10.00 uur

Autobestuurder aangehouden

BAARN Op de Oosterstraat raakte donderdag rond 13.15 uur een fietsster gewond door een aanrijding met een automobilist.

De autobestuurder reed door, maar een getuige noteerde het kenteken. De politie trof verderop in de Oosterstraat de auto aan. De verdachte werd hierop aangehouden en overgebracht naar het bureau Baarn. Zijn auto werd in beslag genomen.

Het is nog de vraag of de man iets gemerkt heeft van de aanrijding. Daarvoor moeten ook de fietsster en getuige nog gehoord worden.

Jongen in speeltuin mishandeld

SOESTERBERG Een 17-jarige jongen uit Amersfoort is woensdagavond rond 20.20 uur door een nog onbekende man mishandeld in de speeltuin aan de Mercury.

De jongen deed gisteren bij de politie aangifte van deze mishandeling. Volgens hem liep de man op hem af en zei dat hij even van zijn brommer moest stappen. Toen hij dat deed, kreeg hij een knietje tegen zijn bovenbeen/kruis en direct een kopstoot, vol op de neus. De jongen ging hierop naar het ziekenhuis, waar een blauwe, opgezwollen neus werd geconstateerd en een scheur in het neusbotje.

De politie heeft de zaak in onderzoek.

Winkeldief gepakt

BUNSCHOTEN In een winkel aan de Anthon van der Horstlaan, is donderdagavond een winkeldief aangehouden.

De 37-jarige inwoner van Amersfoort nam spullen mee in een plastic tas, zonder dit af te rekenen. De winkelondernemer zag dit en hield de man tegen, waarna de politie werd ingeschakeld. De Amersfoorter had voor ruim 50 euro aan niet afgerekende artikelen bij zich.

Controle op autogordels

BUNSCHOTEN Op de Molenstraat, is donderdagmiddag van 14.20 tot 14.55 uur gecontroleerd op het dragen van de autogordel.

Dertig voertuigen kwamen voorbij. Vier bestuurders konden verder met een bekeuring.