Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-09-2002
Persberichten district Utrecht stad, 09.40 uur

Woninginbreker aangehouden

UTRECHT- Op vrijdagochtend werd een woninginbreker op heterdaad aangehouden.

Omstreeks 01.00 uur kreeg de politie de melding dat er zou worden ingebroken in een woning gelegen aan de Jutfaseweg. De agenten gingen poolshoogte nemen en hoorden achter de betreffende woning een hoop kabaal. Ze zagen de 28-jarige man uit Utrecht wegvluchten in verschillende tuinen en sprong op schuurdaken om zo in de brandgang terecht te komen. Uiteraard stonden in de brandgang ook agenten en de dief kon eenvoudig worden aangehouden.

Bij de man werden verschillende goederen aangetroffen afkomstig uit een woning. De man is ingesloten voor verhoor.

Beroving tas

UTRECHT- Op donderdagmiddag vond er een tasjesroof plaats op de Oudwijkerveldstraat.

Omstreeks 16.55 uur liep een 65-jarige vrouw uit Utrecht over de Oudwijkerveldstraat toen plotseling haar schoudertas werd afgepakt. De berover, 17/18 jr, kort zwart haar, licht getint uiterlijk, beige jas met gekleurde kraag, stapte vervolgens op een zwarte damesfiets en fietste hard weg in de richting van het Wilhelminapark. De vrouw raakte niet gewond.

Eventuele getuigen kunnen contact op nemen met de politie van het district Tolsteeg:0900-8844.

Getuigen gezocht

UTRECHT- Op maandagavond 9 september vond er een schietpartij plaats waarbij een 18-jarige man om het leven kwam.

Vier mannen stonden omstreeks 21.40 uur voor een horecagelegenheid gelegen aan de Thomas a Kempisplantsoen toen er plotseling meerdere keren op hen werd geschoten. De mannen raakten gewond en een dag later overleed de 18-jarige man aan zijn verwondingen. Op dit moment liggen nog twee mannen in het ziekenhuis.

De politie heeft de zaak in onderzoek en heeft al een groot aantal getuigen gehoord. De politie tast nog in het duister waarom de schietpartij heeft plaatsgevonden. Wel is uit onderzoek vast komen te staan dat omstreeks 21.30 uur maandagavond twee fietsers op de Thomas a Kempisweg reden komende uit de richting van Zuilen en gaande in de richting van Oog en Al. De vermoedelijke schutter stak het fietspad over en werd bijna aangereden door de fietsers. Doordat een van de fietsers met zijn bel geluid maakte kon een aanrijding worden voorkomen. De fietsers zijn vervolgens doorgefietst.

De politie verzoekt deze fietsers en eventuele andere getuigen contact op te nemen met de politie van het district Marco Polo; 0900-8844.

Wilde rijder aangehouden

UTRECHT- Op donderdagmiddag werd een automobilist aangehouden na zeer gevaarlijk verkeersgedrag.

Op donderdagochtend omstreeks 00.40 uur zagen agenten een auto met zeer hoge snelheid rijden over de Royaard van de Hamkade. De agenten herkende de bestuurder als een 18-jarige man uit Utrecht. De agenten wilde de bestuurder controleren en zette de achtervolging in. Op de Acaciastraat trapte de bestuurder boven op zijn rem en kwam tot stilstand. Direct hierop gaf hij weer vol gas en reed hierbij bijna een fietser aan. Op de Amsterdamsestraatweg reed de man met hoge snelheid. Plotseling trapte de man weer bovenop zijn rem en kwam tot stilstand. De agenten plaatsen hun voertuig zo dat de auto niet meer kon wegrijden en wilden uitstappen. Op dat moment zag de bestuurder toch kans weg te rijden en een van de agenten moest het autoportier weer snel sluiten om niet te worden aangereden. De Utrechter botste vervolgens tegen de portier aan en reed hard weg.

De achtervolging werd weer hervat en in de omgeving werd auto zonder bestuurder aangetroffen. De politie bracht een bezoek aan het huis van de bestuurder maar hier werd hij niet aangetroffen. Op donderdagmiddag kwam hij zich melden aan het politiebureau en hier werd hij aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Geweldpleger aangehouden
UTRECHT- Op vrijdagochtend werden twee mannen aangehouden nadat ze gewelddadig hadden gedragen. Omstreeks 04.15 uur maakten twee mannen, in de leeftijd van 25 en 27 jaar ruzie met een portier bij een horecagelegenheid aan de Oudegracht. Na verbaal gewelddadig te zijn geweest werd de portier vervolgens geslagen en geschopt en kreeg hij stenen naar zich toegegooid. De politie werd gewaarschuwd en kon het duo aanhouden en insluiten voor verhoor. De portier liep een oa. een pijnlijk rug aan de geweldpleging op.