Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-09-2002 Persberichten district Lekstroom, 09.30 uur

Winkeldief aangehouden

NIEUWEGEIN Bij een winkel aan de Passage heeft de politie een man aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal.

Rond 16.00 uur zag winkelpersoneel dat een man diverse goederen meenam zonder deze af te rekenen. De man werd door het personeel aangesproken en staande gehouden. De 22-jarige verdachte zonder vaste woon of verblijfplaats voelde er weinig voor om de komst van de politie af te wachten en probeerde weg te komen. Het personeel wist de man vast te houden tot de politie kwam. De man werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Bromfietscontrole

NIEUWEGEIN Op donderdag 12 september controleerde de politie op de Noorderveldweg en de Schakelstede in Nieuwegein, alle passerende bromfietsers. Tussen 15:30 en 18:00 uur werden 62 bromfietsers gecontroleerd, waarvan er 7 een bon kregen voor het rijden zonder (deugdelijke) helm. 6 Bromfietsers bleken geen certificaat te hebben en van één brommer bleek de voorband niet veilig te zijn. Ook zij werden bekeurd.

Hasj in auto

NIEUWEGEIN Een 22- en een 25-jarige man (beiden uit Nieuwegein) zijn donderdag 12 september in hun auto op de Zoomstede, aangehouden. In de auto werd 127 gram hasj aangetroffen. Beide mannen zijn aangehouden en de hasj is in beslag genomen. De politie onderzoekt de zaak. Tegen de verdachte zal proces verbaal worden opgemaakt.

Gestolen kleding

NIEUWEGEIN Donderdag 12 september merkte een oplettende getuige in een parkeergarage in City Plaza een verdachte situatie op. Twee dames waren zich daar in alle haast aan het omkleden en reden vervolgens de garage uit. De getuige noteerde het kenteken van de wagen en seinde de politie in. De politie kwam later die dag de auto tegen op de snelweg richting Den Bosch. In de auto lag een grote hoeveelheid kleding van diverse merken, met alle labels, kledinghaken en beveiligingsmiddelen er nog aan. De kleding is in beslag genomen en tegen de dames uit Eindhoven (37 en 26 jaar) is proces verbaal opgemaakt.