Digitale Gemeente Houten

Albert Heijn opent tijdelijke supermarkt in Houten

vrijdag 13 september 2002 - Bron: Albert Heijn BV

Zaandam/Houten Albert Heijn krijgt van de gemeente Houten de mogelijkheid een tijdelijke supermarkt te exploiteren in Houten-Vinex. De winkel komt in Hofstad IV, nabij de afslag Het Gras. De planning is erop gericht dat de Albert Heijn nog vóór de kerst de deuren opent.

De tijdelijke Albert Heijn-supermarkt wordt ± 900 m² groot. In hetzelfde gebouw komen vestigingen van slijterij Gall & Gall (100 m²) en drogisterij Etos (200 m²). Op de parkeerplaats is straks ruimte voor zon tachtig autos. Aangezien Houten een fietsstad is, is speciaal gedacht aan klanten die op de fiets komen: voor hen zullen extra veel fietsrekken bij de winkel worden geplaatst. Het assortiment van de tijdelijke Albert Heijn-winkel biedt een ruime keus uit alles wat nodig is voor de dagelijkse boodschappen. Naast kruidenierswaren heeft Albert Heijn een groot aanbod aan versartikelen. De AH-supermarkt wordt dagelijks beleverd.

Hoewel het om een tijdelijke winkel gaat, besteedt Albert Heijn extra aandacht aan de architectuur van het gebouw. Om de bewoners van Houten-Vinex zo snel mogelijk van een supermarkt in de buurt gebruik te kunnen laten maken, wordt spoedig gestart met het bouwrijp maken van de grond.

Albert Heijn heeft al jaren goede ervaringen met de vestiging in het centrum van Houten en is dan ook verheugd dat zich nu de mogelijkheid voordoet om er een winkel in Houten-Vinex aan toe te voegen. Als blijk van betrokkenheid heeft Albert Heijn de gemeente toegezegd een financiële bijdrage te zullen leveren aan de aanleg van speelvoorzieningen voor kinderen in Houten.

Uiterst tevreden
Wethouder J. van Oostrum (Economische Zaken) zegt in een reactie uiterst tevreden te zijn met de komst van Albert Heijn. ,,Hiermee wordt een goede invulling gegeven aan de noodzakelijke winkelvoorziening in Houten-Zuid. Bovendien op een locatie, die zowel voor bewoners van het westelijk als het oostelijk deel van Houten-Zuid prima bereikbaar is.

De tijdelijke Albert Heijn zal maximaal vijf jaar blijven staan. De benodigde procedures om tijdelijke vrijstelling van het bestemmingsplan en de bouwvergunning te krijgen, wordt volgende week gestart. Het contract tussen Albert Heijn en de gemeente wordt op korte termijn ondertekend.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2002 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).