Praktijkonderzoek Veehouderij

Nieuwe projectleider paarden bij Praktijkonderzoek Veehouderij

Webbericht

Deze maand is bij het Praktijkonderzoek Veehouderij Henk Merkens als projectleider paarden met zijn werkzaamheden begonnen. In 1971 is dr. H.W. Merkens afgestudeerd als dierenarts, in 1987 gepromoveerd met het onderzoek naar een objectieve beoordeling van de gangen van het paard en in1992 ingeschreven als specialist chirurgie Paard.
Van 1972 tot 1992 werkte hij op de Faculteit voor Diergeneeskunde, vakgroep Heelkunde van de Grote Huisdieren voor behandeling, onderwijs, onderzoek en voorlichting.
Van 1993 tot 1998 in de farmaceutische industrie voor de ontwikkeling en introductie voor diergeneesmiddelen voor wondbehandeling en kreupelheden bij paarden.
Vanaf 1998 was hij directeur van veterinair medisch adviesbureau H.W. Merkens Consultancy.
Daarnaast was hij actief betrokken bij diverse functies in de paardenhouderij; veterinair adviseur bij verschillende paardenstamboeken voor de hengsten- en merriekeuring en de instelling van gebruiksproeven binnen en buiten Nederland, voorzitter jury en fokadviescommissie Lippizanerpaard, lid Koepelfokkerij en lid diverse commissies vanuit de Koepelfokkerij, ongevallendierenarts en parcoursbouwer samengestelde menwedstrijden, initiator en docent EHBO paard en docent Bereden Politie.

In zijn nieuwe functie gaat hij zich bezighouden met het stimuleren van de voortgang en uitbreiding van het huidig
paardenpraktijkonderzoek (welzijn, huisvesting en voeding), het optimaliseren van de samenwerking tussen opleiding en onderzoek vanuit universiteit (Wageningen en Utrecht) voor paardengezondheid en paardenmanagement, en het uitbreiden van het kenniscentrum Paard.

Op de open dag van het paardenbedrijf op zaterdag 28 september in Lelystad is Henk Merkens aanwezig voor nadere kennismaking met bezoekers.


---

© Praktijkonderzoek Veehouderij - Wageningen UR. Laatst bijgewerkt: 10-04-2002 13:06.