Politie Twente


Persberichten Politie Twente van 13 september 2002
Ageeth Doldersum, tel. 053-4555523 (tot 14.00 uur)

Midden- en Noordoost-Twente:

Aanrijding met letsel
02-761319
Hengelo, Kuipersdijk
Donderdag 12 september omstreeks 22.30 uur
Een 21-jarige automobilist uit Hengelo reed op de Kuipersdijk en wilde linksaf slaan. Op dat moment was een 26-jarige automobilist uit Hengelo bezig hem in te halen. Hierdoor ontstond een aanrijding, waarbij een 19-jarige jongen uit Goor, die bij de 21-jarige in de auto zat, letsel opliep. De jongen werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.


Aanrijding met letsel
02-761151
Markelo, Rondweg
Donderdag 12 september omstreeks 09.00 uur
Een 81-jarige man uit Markelo reed in een personenauto op de Rondweg richting Goor. Uit tegenovergestelde richting kwam hem een 35-jarige man uit Borne in een tractor met aanhanger tegemoet rijden. De 81-jarige automobilist hield niet geheel rechts, werd waarschijnlijk door de laagstaande zon verblind en reed tegen de tractor aan. De 81-jarige raakte bekneld en werd door de brandweer uit de auto gehaald. Hij werd vervolgens met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Hengelo overgebracht. Zijn auto was total loss en werd afgesleept.


Rijden onder invloed
02-071091
Markelo, Holterweg
Donderdag 12 september omstreeks 19.25 uur
Een 44-jarige automobilist uit Holten bleek bij controle onder invloed van alcohol. Hij werd aangehouden en ademanalyse gaf een resultaat van 0,62 promille. De man kreeg een rijverbod van een uur opgelegd. Proces-verbaal wordt opgemaakt.


Aanhoudingen wegens openlijke geweldpleging, bedreiging en vernieling
02-761345
Hengelo, Industrieplein
Vrijdag 13 september omstreeks 01.00 uur
Er kwam om ongeveer 01.00 uur een melding binnen van een vechtpartij aan de achterzijde van het station. Politieagenten kwamen ter plaatse en troffen daar een jongen en meisje aan, die vertelden te zijn gemolesteerd door een aantal knapen. De jongens hadden geduwd en gespuugd en hadden het meisje met een hamer bedreigd. Even later kwamen vier medewerkers van de NS aangelopen en vertelden de agenten dat zij bovenstaande hadden opgemerkt en richting de groep waren gelopen. Zij werden daarop door de knapen heel agressief benaderd en bedreigd. Hen werd verteld dat zij in elkaar geslagen zouden worden als zij niet doorliepen. Eén van de medewerkers van de NS werd hierbij als 'vuile kankerhoer' uitgescholden. Zij zijn hierop doorgelopen en hebben de politie gebeld.
De knapen waren er inmiddels in een auto vandoor gegaan.
Aan de hand van het opgegeven kenteken werd de desbetreffende auto omstreeks 02.30 uur in de Raiffeisenstraat te Enschede aangetroffen. De verdachten, drie mannen uit Haaksbergen (een 20-,21-, en 23-jarige) en een 19-jarige jongen uit Enschede, werden hierop aangehouden. In de auto werd onder meer een hamer aangetroffen. Deze werd inbeslaggenomen. De verdachten zijn voor nader onderzoek opgesloten.
De groep wordt er tevens van verdacht een ruit van een pand aan de Twekkelerweg in Hengelo te hebben vernield. Deze vernieling vond eerder die avond, omstreeks 23.00 uur, plaats. Volgens een getuige was er voor het pand een auto gestopt en had een van de inzittenden een ruit ingegooid. Het door de getuige opgegeven kentekennummer komt overeen met het kenteken van de auto van de aangehouden verdachten. Nader onderzoek volgt.


Brand in bedrijfspand
02-761369
Hengelo, Granaatstraat
Vrijdag 13 september omstreeks 05.00 uur
In de keuken van een bedrijfspand aan de Granaatstraat ontstond brand. De brandweer kwam ter plekke en bluste de brand. Het pand heeft veel rookschade opgelopen. Naar de oorzaak van de brand wordt een onderzoek ingesteld.


Gordelcontrole
02-070944
Oldenzaal, Essenlaan
Donderdag 12 september tussen 9.15 en 12.00 uur
In totaal werden 183 voertuigen gecontroleerd. 18 bestuurders kregen een proces-verbaal wegens het niet dragen van de gordel, 2 bestuurders kregen een proces-verbaal in verband met het niet handsfree telefoneren in de auto.


Getuigenoproep ivm doorrijden na aanrijding met letsel
02-761375
Markelo, Rijssenseweg
Vrijdag 13 september omstreeks 06.25 uur
Een 34-jarige automobilist uit Goor reed met zijn personenauto over de Rijssenseweg in Markelo gaande in de richting Rijssen. In een bocht kwam hem op zijn weghelft een vrachtauto tegemoet. Deze haalde een andere auto in en reed in richting Goor. De 34-jarige week uit naar rechts om een frontale aanrijding met deze vrachtauto te voorkomen. Hij kwam daarbij in de rechterberm, kon zijn auto niet meer corrigeren en kwam uiteindelijk in een behoorlijke diepe sloot op de kop tot stilstand. De 34-jarige werd met onbekend letsel voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. Zowel de bestuurder van de vrachtauto als de ingehaalde auto reden zonder te stoppen door. Het gaat mogelijk om een tankauto voor meelproducten of iets dergelijks. De politie roept getuigen op zich te melden.