Korps: Groningen, plaats: Diverse 13-09-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Vrijdag 13 september 2002

Dagelijkse berichten

Stadskanaal: invalide man gewond na ongeval
Donderdagochtend is een 94-jarige man invalide man uit Stadskanaal gewond geraakt bij een ongeval op de Azielaan in Stadskanaal. De man werd in zijn invalidenwagen bij het oversteken van de Azielaan aangereden door een personenauto. Hij is naar een ziekenhuis vervoerd.

Wildervank: tuinmeubeldieven aangehouden
De politie heeft donderdagnacht op de Sportterreinstraat twee mannen uit Wildervank van 24 en 33 jaar aangehouden voor diefstal van tuinmeubels. De mannen hadden kort daarvoor een tuinset bij een woning aan de Nijverheidsstraat weggenomen. Op aanwijzing van een van de aangehouden verdachten werd een tafel in het kanaal aangetroffen en bleken de stoelen achter een woning aan de Nolenstraat te staan. De oudste van de twee dieven verzette zich hevig bij zijn aanhouding. De agenten wisten hem met gepast geweld te overmeesteren. Beide verdachten zijn ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Hoogezand: man steekt ex met kapotte bierfles
De politie heeft donderdagavond op het Fruinpad een 35-jarige man uit Hoogezand aangehouden voor poging tot doodslag en zware mishandeling. De man had in een woning aan het Fruinpad zijn ex-vrouw van 43 jaar mishandeld door haar met een stukgeslagen bierfles te steken. De vrouw is met meerdere vleeswonden aan hoofd en armen vervoerd naar het ziekenhuis. Ook de moeder van de vrouw liep lichte verwondingen op. Zij is ter plaatse aan haar verwondingen geholpen. De verdachte is ingesloten op het politiebureau. De politie onderzoekt de toedracht van de steekpartij.

Stadskanaal: vervelende winkeldief aangehouden
Op de Oude Markt in Stadskanaal is donderdagmiddag een 30-jarige man uit Stadskanaal aangehouden voor diefstal van een blikje drinken uit een supermarkt. De verdachte bleek daarbij ook het winkelpersoneel te hebben bedreigd. Bij de komst van de politie bleef de winkeldief agressief en verzette hij zich tegen zijn aanhouding. Met gepast geweld werd de man naar het politiebureau overgebracht. De man verkeerde onder invloed van alcohol. Hij kon pas in de avonduren worden gehoord. De verdachte bekende alle feiten. Hij mocht het bureau na verhoor verlaten. Hij kreeg een winkelverbod uitgereikt.

Zuidbroek: jongen gewond na botsing tegen container Een 11-jarige jongen uit Zuidbroek is donderdagmiddag op de Europaweg in Zuidbroek gewond geraakt, nadat hij met zijn fiets tegen een container was gebotst. Ter hoogte van het slachthuis waren twee containers op de rijbaan geplaats. Omdat de jongen achterom keek botste hij frontaal tegen de eerste container, waarna hij ten val kwam. Het slachtoffer is ter observatie naar het ziekenhuis vervoerd.

Oude Pekela: tractor botst tegen auto
Op de Landbouwontsluitingsweg in Oude Pekela is donderdagmiddag een tractor met oplegger, bestuurd door een 21-jarige man uit Oude Pekela, tegen een stilstaande personenauto gebotst. De bestuurder van de auto, een 20-jarige man uit Oude Pekela, had geconstateerd dat een lading stro van de oplegger dreigde te vallen. Om de bestuurder van de tractor te waarschuwen, passeerde hij de tractor en bracht hij zijn auto 60 meter verderop tot stilstand om de bestuurder te wijzen op zijn afvallende lading. Deze kon zijn tractor niet tot stilstand brengen, waardoor hij tegen de achterzijde van de auto botste. Bij navraag bleek het landbouwvoertuig niet te zijn verzekerd en had de bestuurder geen rijbewijs. Beide partijen hebben de schade geregeld.

Delfzijl: man aangehouden voor mishandeling van vrouw De politie heeft donderdagavond bij een woning aan de Arsenaalstraat in Delfzijl een 54-jarige man aangehouden op verdenking van mishandeling. De man had dezelfde avond een 44-jarige vrouw uit Delfzijl in een woning aan de Wegastraat mishandeld door haar een vuistslag in het gezicht te geven. De verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld.

Warffum: man gewond na ongeval met grasmachine
Een 31-jarige man uit Warffum is donderdagmiddag op de Zuiderweide in Warffum gewond geraakt, nadat hij een met zijn voet in de grasmaaier was gekomen. De Warffummer wilde de machine uitzetten en kwam hierbij per ongeluk met zijn voet in het apparaat. De man is naar een ziekenhuis vervoerd.

Inlichtingen, afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief)