Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 13-09-2002 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, tel,: 06 - 51 40 19 52

Kluisje drie keer opengebroken
LELYSTAD Bij een school aan de Archipel is donderdag drie keer achter elkaar een schoolkluisje opengebroken. Op een beveiligingscamera was te zien dat een 15-jarige Lelystedeling het kluisje openbrak. Hij is op heterdaad aangehouden. Op het moment dat de politie deze jongen overbracht naar het politiebureau, werd een 18-jarige jongen uit Lelystad betrapt op het moment dat hij hetzelfde kluisje probeerde open te breken. Ook hij werd aangehouden. Net toen het kluisje voor de tweede maal was gerepareerd, probeerden drie jongens (15, 16 en 16 jaar) uit Lelystad nog eens het kluisje open te breken. Ook zij zijn aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hun ouders zijn in kennis gesteld.

Aanhoudingen
LELYSTAD De politie heeft donderdagavond op de Schouw een 17-jarige Lelystedeling aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een 54-jarige man uit Lelystad, die zich in een elektrische rolstoel voortbeweegt, een klap gegeven te hebben. De verdachte maakte deel uit van een groep die de man de weg had belemmerd en hem had getreiterd. Toen er andere mensen aan kwamen, gingen ze ervandoor. Aan de hand van het opgegeven signalement kon de jongen worden aangehouden. Hij is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.
LELYSTAD De politie heeft donderdagavond op moeten treden bij een ruzie op de Neringpassage. Daar wilden twee Lelystedelingen van 14 en 15 jaar een langlopende twist beslechten. Er werd gestoken met een schaar. De 15-jarige liep daarbij verwondingen op zodat hij zich in het Zuiderzeeziekenhuis moest laten behandelen. Beide jongens zijn aangehouden en voor nader verhoor ingesloten op het politiebureau.

Ramkraak
SWIFTERBANT Bij een drogisterij aan de Zuidsingel is donderdagnacht een ramkraak gepleegd. Nog onbekende personen hebben met een auto de pui geramd, een aantal vitrines opengebroken en zijn er vervolgens weer vandoor gegaan. De omvang van de buit is nog niet bekend. Mensen die iets gezien of gehoord hebben, worden vriendelijk verzocht contact op te nemen met de politie, tel.: 0900-8844.

Aanhouding fietsendief
ALMERE Politieagenten zagen donderdagmiddag op de Straat van Florida een jongen lopen met fiets in de hand die nog op slot zat. De agenten vertrouwden het niet helemaal en hielden de jongen staande. Toen de 16- jarige Almeerse jongen geen geloofwaardige verklaring kon geven, is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bekende hij tegenover de politie dat hij de fiets gestolen had.

Onder invloed en beledigend
ALMERE Een 34-jarige automobilist uit Almere is donderdagmiddag op het Taxiplein aangehouden. Hij reed met piepende banden langs een paar politieagenten en stak zijn middelvinger op. De man bleek onder invloed te zijn van alcohol. Hij is aangehouden voor belediging en rijden onder invloed. Zijn passagier, een 26-jarige Almeerder wilde deze aanhouding belemmeren en is vervolgens ook aangehouden. Beide zijn na verhoor op het politiebureau weer heengezonden. Het rijbewijs van de 34-jarige is ingevorderd. Processen-verbaal zijn opgemaakt.

Aanhouding drugsbezit
ALMERE De politie heeft donderdagavond op de Langshof een 39-jarige Almeerder aangehouden voor het bezit van drugs. Hij was door de mand gevallen toen hij in zijn auto over het trottoir reed en staande werd gehouden. Bij de controle probeerde hij een tasje weg te moffelen. Dit werd echter gezien door de agenten die hem vroegen het tasje te openen. In het tasje zaten soft- en harddrugs. De man is aangehouden op verdenking van dealen van drugs. Hij is voor nader onderzoek ingeloten op het politiebureau.

Onder invloed op bromfiets
URK De politie heeft donderdagmiddag op de Meep een 18-jarige bromfietser uit Urk aangehouden voor rijden onder invloed. Op het politiebureau bleek hij een promillage te hebben van 1,5. Daarnaast reed hij zonder helm. Hij is met een rijverbod van zes uur weer heengezonden. Proces-verbaal is opgemaakt.

Doorrijden na aanrijding
MARKNESSE Een 9-jarige jongen uit Marknesse heeft donderdagmiddag op de Breestraat letsel aan zijn voet opgelopen. Hij fietste en is waarschijnlijk aangereden door een auto. De automobiliste is zonder zich echt te bekommeren om de jongen doorgereden. De jongen heeft zich moeten laten behandelen in het ziekenhuis.

Bromfietscontroles
DRONTEN De politie heeft donderdag bij het Gangboord twaalf bromfietsen gecontroleerd. In totaal werden negen bekeuringen uitgeschreven, voornamelijk voor het overschrijden van de constructiesnelheid.
ALMERE De politie heeft donderdag op verschillende plaatsen in Almere bromfietscontroles uitgevoerd. In vijf uur tijd werden in totaal 62 bromfietsen gecontroleerd en 65 bekeuringen uitgeschreven, voornamelijk voor het overschrijden van de maximum snelheid.

Brand
EMMELOORD De brandweer heeft donderdagmiddag uit moeten rukken naar de Oosterom. Daar had het dak als gevolg van reparatiewerkzaamheden gaan smeulen. Niemand raakte gewond.
DRONTEN Op de Hondsrug heeft donderdagavond een kleine keukenbrand gewoed. De bewoonster van het huis had een pan met olie op het vuur gezet en was even weggelopen. Vervolgens was de vlam in de pan geslagen. De woning liep grote rookschade op. Niemand raakte gewond.