Politie Twente


Persberichten Politie Twente 13 september 2002
Jan Camphuis: 053-4555350, sema: 06.67634981

Zuid-Twente:

Man vermist sinds 25 augustus jl.
02-068339
Enschede
Vermist sinds 25 augustus jl.
3 september jl. verscheen de vader van de 33 jr., in Enschede woonachtige José Enrique Martin, roepnaam Jos, bij de politie. Hij vertelde dat zijn zoon sinds 25 augustus is verdwenen. Eerste opsporingsactiviteiten werden direct door de politie in gang gezet. In overleg met en op verzoek van de ouders, is gisteren besloten om nu ook de hulp van de media en het publiek te vragen.Jos lijdt aan psychoses en is schizofreen. Tevens is hij in behandeling bij het Riagg. Hij is tussen de 1.70 en 1.75 m. lang, donker getint uiterlijk, slank postuur en wellicht heeft hij sinds zijn verdwijning de baard laten staan.25 augustus jl. heeft hij zijn ouderlijke woning in Enschede verlaten in vermoedelijk een bruine broek, een overhemd met daarover een bruin jack en op stevige wandelschoenen.Een foto van Jos is bij deze persberichten gevoegd.


Aanrijding met letsel
02-761253
Enschede, Frans Poststraat / Adriaan van de Veldestraat
Donderdag 12 september, omstreeks 19.55 uur
Een 30 jr. automobilist uit Enschede, reed over de Adriaan van de Veldestraat en wilde achter uit de Frans Poststraat inrijden. Op de Frans Poststraat zag hij een 5 jr. meisje wat daar liep over het hoofd, en een aanrijding was het gevolg. Het meisje is met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis


Aanhouding na rijden zonder helm en tijdens ontzegging
02-070994
Enschede, Haaksbergerstraat
Donderdag 12 september, omstreeks 11 uur
Rijdend over de Haaksbergerstraat werd een bromfietser gesignaleerd zonder helm op zijn hoofd. Bij controle bleek het te gaan om een 31 jr. Enschedeer. Ook bleek de man niet in het bezit te zijn van een bromfietscertificaat en reed hij terwijl hem de rijbevoegdheid was ontzegd tot 29 januari 2004. Pv's worden tegen de 31 jr. opgemaakt.


Aanhouding op heterdaad bij diefstal fiets
02-071025
Haaksbergen, Sterrenbosstraat
Donderdag 12 september, omstreeks 15.45 uur
Door surveillerende politiemensen werd waargenomen, dat een 44 jr. man uit Enschede een fiets wegnam uit een fietsenstalling bij de Iemenschoer. De politiemensen kenden de man en wisten dat hij zich vaker schuldig maakte aan het stelen van fietsen. Hij is aangehouden en meegenomen naar het bureau waar hij in verzekering is gesteld en opgesloten. In zijn bezit had hij ook nog een aantal flesjes bier die hij even daarvoor bij een drankenhandel in de buurt had weggenomen. Onderzoek wordt ingesteld.


Aanhouding na autokraak
02-761340
Enschede, Parkeergarage Irene
Vrijdag 13 september, omstreeks 00.05 uur
Werd door parkeerwachten in de Stationsgarage op de bewakingsmonitoren gezien dat een man de Parkeergarage Irene aan de van Lochemstraat binnen fietste. Ze reden erheen en zagen dat door de man twee ramen van een auto waren vernield. Ze sloten onmiddellijk de deuren van de Irene garage, belden de politie en hielden de man tegen tot de politie was gearriveerd. Deze hielden de man, een 38 jr. Enschedeer, aan en namen hem mee naar het bureau waar hij voor de rest van de nacht werd opgesloten. Enkele spullen, als een schroevendraaier en een autoradio werden aangetroffen en zijn in beslag genomen..


zoals ook gisteren reeds gemeld, heb ik perspiket tot volgende week
donderdag.


jan camphuis