Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 13-09-2002
Berichten van donderdag op vrijdag
Martin Panman 0592-383211

Inbrekers? Wie mist een beamer?

ROGAT Donderdagavond controleerde de politie een personenauto op de A28. In de auto trof de politie een nieuwe projector (beamer) aan van het merk JVC. De snoeren van de projector waren doorgeknipt. De drie uit Amsterdam afkomstige inzittenden van de auto konden geen verklaring geven hoe het apparaat in de auto is terechtgekomen. De beamer is inbeslaggenomen en er zal onderzocht worden of het gestolen is.

Gewapende overval op vrachtauto

ZWARTEMEER Donderdagmiddag werd een uit Meppel afkomstige vrachtwagenchauffeur bedreigd met een pistool. De chauffeur kwam met zijn vrachtauto uit Duitsland en stopte op een parkeerplaats langs de N 37. Hij inspecteerde zijn vrachtauto en toen hij in de cabine wilde klimmen kwam er voor zijn vrachtauto onbekende man te voorschijn, die hem bedreigde met vermoedelijk een pistool. Op zn Drents riep de overvaller dat de Meppeler op de grond moest gaan liggen. De overvaller doorzocht de cabine van de vrachtwagen en verdween met een bedrag aan geld. De Meppeler deed aangifte en de politie stelt een onderzoek in.

Auto in de sloot, bestuurder weg

ODOORN Vannacht tussen 3 en 4 uur gebeurde er een eenzijdig ongeval op de N34 bij de afslag Emmen Noord. Toen een politie surveillance ter plaatse kwam zagen zij dat een Mercedes S500 sedan in brand stond.

De auto was rondom beschadigd en de bestuurder was niet meer bij de auto aanwezig. Uit het onderzoek bleek dat de auto van de weg was gereden en in een sloot terecht was gekomen. Daar is hij weer uit gevlogen en is vervolgens in de berm tot stilstand gekomen. Op het wegdek lagen allerlei auto onderdelen.

In Borger werd die zelfde nacht de eigenaar van de auto, aangehouden. De man had alcohol gebruikt, en ontkende te hebben gereden. Hij verklaarde dat hij zijn auto bij een café in Emmen had laten staan omdat hij gedronken had. Alhoewel de sleutels van zijn dure Mercedes nog bij zich had, kon hij niet verklaren hoe zijn auto in de sloot terecht was gekomen.

Aanrijding met drie autos

ASSEN Op 12 september gebeurde er een aanrijding met drie autos op de Balkenweg. Voor een stoplicht reed een 57 jarige vrachtwagenchauffeur afkomstig uit Italië achter op een auto. De 40 jarige bestuurder afkomstig uit Leeuwarden werd door de vrachtwagen tegen een bestelbus aangedrukt. Met name deze auto had aan de voorzijde en achterzijde schade, de vrachtwagen had lichte schade aan de voorbumper en de bestelbus had aan de achterzijde schade. De bestuurders zijn niet gewond geraakt.

Aanrijding tussen 2 motors en een auto

HOOGEVEEN Een 53 jarige man uit Hoogeveen reed donderdag twee motoren aan. Twee motorrijders afkomstig uit Hoogeveen klapten achter op de auto toen deze achter uit de weg op reed. Een van de motorrijders is overgebracht naar het ziekenhuis met beenletsel.

Man rijdt tegen boom

ELP Vanmorgen is een 27 jarige man tegen een boom gereden. Doordat de man zijn GSM wilde pakken raakte hij met zijn auto in de berm en raakte 2 bomen. Hij vloog daarna naar de andere kant van de weg en kwam daar tot stilstand. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis met een hoofdwond en nekklachten.

Auto gestolen

ASSEN Vannacht is er een Opel Kadett gestolen, die geparkeerd stond aan de Stelling in Assen. De 36 jarige eigenaresse deed aangifte.