Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 13-09-2002
1e persbericht van vrijdag 13 september 2002

Politieberichten

Eindhoven: Verdachten vernieling aangehouden
Donderdagavond rond 19.15 uur zijn op het Lichtplein twee jongens, 13 en 16 jaar, uit Eindhoven aangehouden. Een parkeerpolitiepatrouille zag dat zij daar een glazen afschei-ding stuk trapten. De jongens zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte geeft valse naam op
Vrijdagmorgen rond 1.15 uur is op de Wattstraat een 35-jarige vrouw uit Groningen aange-houden. Zij liep daar schreeuwend over straat. De gewaarschuwde politie bekeurde de vrouw. Bij controle bleek dat zij een valse naam opgaf. Hierop is zij aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Eindhoven: Alcohol
Vrijdagmorgen om 1.20 uur is op de Jozef Eliasweg een 27-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. Een politiepatrouille zag dat de man zonder verlichting reed. Hij bleek gedronken te hebben. Van de man is een bloedproef afgenomen. Hij kreeg een rijverbod van 14 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Op de Schoenmakerstraat is vrijdagmorgen om 4.00 uur een 35-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. Bij controle bleek de man gedronken te hebben. Hij blies 1,55 pro mille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod van 8 uur en een proces-verbaal.

Eindhoven: Diefstal auto
Tussen donderdagavond 23.00 en vrijdagmorgen 8.30 uur is vanaf de Paul Krugerlaan een witte personenauto, Mitsubishi Space Wagon, kenteken FH-GX-72, gestolen.

Helmond: Verdachte schietpartij aangehouden
In een woning in Helmond is vrijdagochtend rond 4.30 uur een man van 26 uit Eindhoven aangehouden. Hij zou betrokken zijn geweest bij de schietpartij van 26 augustus op het woonwagencentrum aan de Schutsstraat in Lieshout. Daarbij raakte niemand gewond. Na de schietpartij zouden twee daders in een personenauto zijn vertrokken. Tijdens de arrestatie van vanmorgen werd in de Helmondse woning een vuurwapen en munitie gevonden en inbeslaggenomen. Naar de andere verdachte wordt nog gezocht.

Nuenen: Alcohol
Vrijdagmorgen om 1.30 uur is op de Europalaan een 45-jarige automobilist uit Nuenen aangehouden. Bij controle bleek hij gedronken te hebben. De man blies 1,00 pro mille. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur en een proces-verbaal.

Veldhoven: Snelheidscontrole
Donderdagmiddag is op de Middelhei een snelheidscontrole gehouden. Van de 100 gecontroleerde voertuigen reden er 6 sneller dan 30 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 53 km/u.

Valkenswaard: Alcohol
Vrijdagmorgen om 2.50 uur is op de Brouwerijdreef een 25-jarige automobiliste uit Valkens-waard aangehouden. Bij controle blies zij
1,70 pro mille. Haar rijbewijs is ingevorderd. Zij kreeg een rijverbod van 9 uur en een proces-verbaal.

Valkenswaard: Verdachte vernieling/mishandeling aangehouden Vrijdagmorgen om 4.05 uur is op de Bremlaan een 35-jarige man uit Valkenswaard aangehouden. Hij mishandelde daar een 24-jarige taxichauffeur uit Bergeyk. De man wei-gerde te betalen. Bij het zien van de politie rende de man weg, sprong op de taxi en schopte de buitenspiegel en ster van de taxi. De verdachte is overgebracht en ingesloten in het politiebureau.

Veldhoven: Aanrijding met gewonde
Vrijdagmorgen rond 5.15 uur raakte bij een eenzijdig ongeval op de Knegelseweg een 31-jarige automobilist uit Veldhoven gewond. In een aldaar gelegen bocht raakte hij de macht over het stuur kwijt, reed de berm in en botste tegen een boom. Hij klaagde over pijn aan de borst. De man is overgebracht naar het ziekenhuis.

Heeze: Inbraak in een woning
Vrijdag tussen 0.15 en 6.00 uur zijn uit een woning op de Bisschop Arnoutlaan een compu-terkast, een flatscreen, een beamer en sleutels weggenomen. Het is niet duidelijk hoe men de woning binnenkwam.

Luyksgestel: Inbraak in een woning
Tussen donderdagavond 23.00 en vrijdagmorgen 6.30 uur is ingebroken in een woning op de Dorpstraat. Aan de achterzijde is een bovenlicht opengebroken. Uit de woning zijn 90 euros weggenomen. Uit de niet afgesloten schuur is een damesfiets gestolen.