Gemeente Deventer

Heemtuin

HERHAALDE INSPRAAK

Inspraakwijziging poepplattegrond Heemtuin

Er is helaas een fout geslopen in de inspraakprocedure voor het wijzigen van de poepplattegrond rond de Heemtuin. Er is verzuimd de plattegrond te publiceren en ter inzage te leggen. Om de procedure alsnog goed te doorlopen en iedereen de kans te geven te reageren, komt de voorgestelde wijziging van de poepplattegrond in de buurt van de Heemtuin opnieuw in de inspraak.

De gemeenteraad heeft op 26 november 1990 een besluit genomen over het Actieplan Hondenpoep. Daaruit voortvloeiend hebben burgemeester en wethouders op 7 juli 1992 de eerste Deventer poepplattegrond vastgesteld. Daarop zijn de losloopgebieden (honden mogen loslopen en de poep mag blijven liggen), de poeproutes (idem, maar de honden moeten aangelijnd blijven) en de poepbakken aangegeven. De poepplattegrond is destijds tot stand gekomen na een uitgebreide, buurtgerichte inspraakronde. Sindsdien is de plattegrond een aantal keren herzien. Ook voor de nieuwe woonwijk de Heemtuin is het nodig de plattegrond te herzien.

Voorstel wijziging

Tijdens een bewonersavond over de Heemtuin, dat ligt ten zuiden van de Overstichtlaan, is naar voren gekomen dat de nieuwe woonwijk precies op een losloopgebied gesitueerd is. Hondenbezitters laten daar al jaren hun hond uit. Dat kan natuurlijk niet samengaan. De gemeente stelt nu voor het losloopgebied tussen de Overstichtlaan en de Ceintuurbaan op te heffen. In de directe nabijheid zijn voldoende voorzieningen, met name poeproutes, om de hond uit te kunnen laten.

De gemeente is bezig een plan op te stellen voor het Nieuwe Plantsoen, waar de Heemtuin onderdeel van uitmaakt. In het plan worden de hondenvoorzieningen meegenomen. De mening van omwonenden en gebruikers is hierbij van belang.

Burgemeester en wethouders hebben op 26 februari 2002 voorlopig ingestemd met deze aanpassing van de poepplattegrond.

Inspraak

De voorlopig door het college vastgestelde wijziging van de poepplattegrond is eerder gepubliceerd (op 6 maart in Deventer Nu in de Deventer Post) en in de inspraak geweest (van 6 maart tot en met 17 april). Bij de publicatie is de plattegrond helaas niet meegekomen en ook is verzuimd de plattegrond ter inzage te leggen in het Gemeentelijk Informatiecentrum. Om de procedure volgens het boekje te laten verlopen, wordt de plattegrond opnieuw ter inzage gelegd en krijgen zowel hondenbezitters als niet-hondenbezitters vanaf vandaag weer de mogelijkheid hun schriftelijke reacties of opmerkingen over de voorgestelde wijziging in te dienen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 5000, 7400 GC Deventer. De ligging van de poeproutes is weergegeven op de hiernaast staande kaart. Indien uw reacties daartoe aanleiding geven organiseert de gemeente een inspraakavond over dit onderwerp.

Ter inzage

De conceptplattegrond ligt van 18 september tot en met 30 oktober ter inzage in het Gemeentelijk Informatiecentrum, Stadskantoor, Burseplein 20. Op basis van de ontvangen reacties stelt de gemeente de definitieve poepplattegrond op.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met T.F. Looijenga van de sector Stads- en Dorpsbeheer, telefoon 693143.