Partij van de Arbeid

Den Haag, 13 september 2002

Vragen van het lid Rehwinkel (PvdA) aan de minister-president, minister van Algemene Zaken

1. Is het bericht 'Balkenende blijft bij de omroep' juist, waarin wordt vermeld dat het wekelijke gesprek met de minister-president niet zal worden verdeeld tussen de publieke en de commerciële zenders?

2. Is het juist dat de 'CDA-top' serieus nadacht over beëindiging van het monopolie van de publieke omroep op het gesprek? Zo ja, wie behoren precies tot de CDA-top die hierbij betrokken is? Om welke redenen wilde de partij een ander publiek bereiken dan de vaste kijkers van Nederland 3?

3. Is het juist dat geen enkele commerciële omroep concrete voorstellen had? Betrof dit voorstellen met betrekking tot de vrijdag, de dag van de wekelijkse ministerraad?

4. Is het juist dat wordt gekeken naar ideeën van SBS en RTL om de premier op een andere dag in de week aan de tand te voelen? Wil ook BNN de premier graag op de buis in lijst 0?

5. Bent U bereid afspraken te maken voor 'vast' optreden op andere dagen dan de dag van de ministerraad? Hoe verhoudt dit zich tot uw staatsrechtelijke positie, waarbij U vooral optreedt als voorzitter van de ministerraad? Of vermoedt U dat op andere dagen gedurende deze kabinetsperiode telkens de 'eenheid van het regeringsbeleid' in het geding is?