Persberichten politie Rivierenland

---

Vrijdag,13 september 2002

Duiven Rijden zonder helm
Donderdagmorgen 12 september zag een motoragent van de unit Duiven twee bromfietsers zonder helm rijden op de Terschellingstraat te Duiven. Eén van de bromfietsbestuurders dacht aan een bekeuring te kunnen ontkomen door er vandoor te gaan. De motoragent kwam hem na ongeveer 5 minuten echter weer tegen waarna ook hij een bekeuring kreeg. Het betrof een 19-jarige bestuurder uit Westervoort en een 17-jarige bestuurder uit Zevenaar.

Elst Aanhouding in gemeentehuis Op donderdagochtend 12 september weigerde een 31-jarige Elstenaar het gemeentehuis van Elst te verlaten. De verdachte wenste een voorschot op zijn uitkering. Toen hij te horen kreeg dat hij deze niet gelijk kreeg, weigerde hij te vertrekken. De verdachte kon ter plaatse worden aangehouden voor lokaalvredebreuk. In overleg met justitie kreeg de verdachte een transactie aangeboden van 95 euro.

Bemmel Snelheidscontroles
Door het verkeershandhavingsteam van de Politie Gelderland Midden zijn afgelopen donderdag 12 september snelheidscontroles uitgevoerd op de Karstraat en Papenstraat in Bemmel. Hier geldt een maximum snelheid van 50 km/uur. Aantal overtredingen Karstraat: 230. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km/uur. Aantal overtredingen Papenstraat: 19. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 70 km/uur. In Haalderen werden tijdens een snelheidscontrole op de Van de Mondeweg (max.snelheid 50 km/uur) 65 overtredingen geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 84 km/uur.

---

Dodelijk verkeersongeval A-12 bij Didam

Op de A-12 noordbaan, ter hoogte van Didam vond op donderdag 12 september rond 18.15 uur een ernstige aanrijding plaats, waarbij een 27-jarige vrouw uit Zevenaar om het leven kwam.

Het slachtoffer reed met een personenauto op de A-12 komende uit de richting Doetinchem. Nadat de auto een vrachtauto was gepasseerd reed deze volgens een getuige weer naar de rechterrijstrook, vervolgens de vluchtstrook op, raakte daarna van de weg af en kwam tegen een boom tot stilstand.

De vrouw raakte bekneld in het voertuig. Een toevallig passerende ambulance uit Duitsland verleende eerste hulp. Ook de traumahelicopter kwam ter plaatse. Hun hulp mocht niet baten, het slachtoffer overleed ter plaatse. De Verkeers Ongevallen Dienst van de politie Gelderland-Midden stelt een onderzoek in naar de oorzaak van het ongeval.

---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: communicatie@politierivierenland.nl