Politie Zaanstreek-waterland

Persdagrapport Zaanstreek-Waterland


* Samenstelling Martin Eijben

* Piket Jelle Egas


---

15:18 12-SEP-02
loc.: OOSTZAAN, RIJKSWEG A8
Twee gewonden bij aanrijding
Vond een aanrijding plaats tussen drie voertuigen op de oprit richting de Coentunnel. Twee voertuigen stopten voor de doseerlichten en de bestuurster van het derde voertuig (34 jaar uit Den Haag) zag dat kennelijk te laat, waarna een aanrijding volgde. Zij (onbekend letsel) en de bestuurder van de middelste auto (31-jarige man uit Sassenheim, nek- en borstletsel) werden overgebracht naar een ziekenhuis.


**

15:36 12-SEP-02
loc.: KOOG AAN DE ZAAN, WESTERKOOGWEG
Wiel loopt uit fiets
Een 13-jarige jongen uit Zaandijk kwam met de fiets over de busbrug vanuit de richting van Zaandam. Ineens viel zijn voorwiel eruit en kwam hij ten val. Hij liep schaafwonden op en is ter controle met de ambulance naar het ZMC De Heel overgebracht.


**

16:30 12-SEP-02
loc.: PURMEREND, WAGENWEG
Zoon mishandelt vader
Naar aanleiding van een woordenwisseling sloeg een 20 jarige man uit Purmerend zijn 50-jarige vader met kracht op zijn hoofd. Vader viel en bleef liggen. Zoon aangehouden en ingesloten. Later werd hij op last van een Officier van Justitie in verzekering gesteld. De vader werd per ambulance overgebracht naar het Waterlandziekenhuis en daar opgenomen in verband met en hersenschudding.


**

17:02 12-SEP-02
loc.: ZAANDAM, PRINS BERNHARDPLEIN
Controle
Van 16.15 uur tot 16.45 uur hebben rapp's een roodlicht controle gehouden. Hierbij zijn 6 bekeuringen uitgeschreven.


**

18:57 12-SEP-02
loc.: LANDSMEER, GIESSENBURG
Aanhouding fietsendieven
Onderzoek ingesteld naar aanleiding van de melding dat er een inbreker was overlopen tijdens het stelen van een fiets uit de voortuin. De bewoner zou er achteraan lopen en een van de verdachte zou een sloot in zijn gesprongen. De verdachten zouden richting Amsterdam-Noord fietsen. Tussen Amsterdam en Landsmeer uitgekeken naar de verdachten. Rapp's zagen hen fietsen in het sportpark Kadoelen richting De Banne II. Even later werden zij aangehouden. Een van de verdachten was nat. Verdachten overgebracht naar het bureau in Zaandijk.

Beide verdachten (15 jaar uit Amsterdam) zijn inmiddels gehoord en bekenden de diefstal van de fiets. Onder ouderlijk gezag gesteld en beide ouders gaven toestemming voor een afdoening via HALT.


**

20:33 12-SEP-02
loc.: OOSTZAAN, KIEVIT
Luchtbuks in beslaggenomen
Had een buurtbewoner en knapen vast (beiden 14 jaar uit Oostzaan) die hadden rondgevaren in een boot en met een luchtbuks op dieren hadden geschoten. Jongens gehoord en bij de ouders afgeleverd. Deze waren niet blij en gingen akkoord met HALT-afdoening. Luchtbuks in beslaggenomen.


**

21:29 12-SEP-02
loc.: KATWOUDE, ZEDDE
Rijbewijs kwijt
Van een 29-jarige man uit Volendam werd het rijbewijs ingevorderd. Hij reed in zijn personenauto met een snelheid van 136 km/u terwijl 80 km/u is toegestaan.


**


01:23 13-SEP-02
loc.: ZAANDAM, DODONAEUSSTRAAT
Diefstal uit winkel
Naar aanleiding van een inbraakalarm een onderzoek ingesteld. Bij Blokker bleek de glazen toegangsdeur volledig vernield te zijn. Binnen lag een kei, die daar vermoedelijk voor gebruikt is. Buiten lagen enkele dozen lege cd's. Er is nog niet bekend wat er precies uit de winkel is verdwenen.


**


02:58 13-SEP-02
loc.: ZAANDAM, ZUIDDIJK
Waar rook is... wordt gerookt
Rapp's belast met kermisdienst roken een sterke brandlucht bij de slagerij. Brandweer met twee eenheden ter plaatse. Bleek dat in het pand een rookkast voor het vlees staat, die omstreeks 03.00 uur automatisch opstart.


**

05:00 13-SEP-02
loc.: PURMEREND, BEEMSTERBURGWAL
Aanhanger in brand
Bleek een plastic afdekzeil dat over een aanhanger was gespannen in brand stond. Oorzaak onbekend, brandweer heeft geblust.


**

07:00 13-SEP-02

loc.: PURMEREND, GEHELE GEMEENTE
Spitscontrole
Tijdens controle door de gemeente tussen 07.00 uur en 08.30 uur vijf bekeuringen uitgereikt terzake rijden door rood licht en overschrijden van een doorgetrokken streep.


**

07:28 13-SEP-02
loc.: EDAM, PURMERDIJK
Met auto tegen brugleuning
Een 27-jarige man uit Purmerend reed onder invloed van alcohol (360 ugl) met een personenauto over de Purmerdijk. Vermoedelijk door te hoge snelheid verloor hij in een bocht de macht over het stuur en reed frontaal tegen de brug. Een inzittende, een 31-jarige man uit Purmerend, werd met onbekend letsel onder politiebegeleiding per ambulance overgebracht naar het AMC in Amsterdam en daar opgenomen. Bestuurder werd aangehouden. Van hem werd in verband met mogelijk gebruik van verdovende middelen ook een bloedproef afgenomen. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.


**

09:37 13-SEP-02
loc.: ZAANDAM, DR J M DEN UYLWEG / WIBAUTSTRAAT
Gebroken sleutelbeen na aanrijding
Een 48-jarige Zaandammer reed in een personenauto over de Thorbeckeweg vanuit de richting Oostzaan en reed bij groen licht de kruising over richting de dr JM den Uylweg. Een 28-jarige jarige man uit Zaandam reed op een bromfiets over het fietspad gelegen naast de Wibautstraat, komende uit de richting van de Kepplerstraat en reed bij rood licht het kruispunt op. Er volgde een aanrijding. De bromfietser werd met een gebroken sleutelbeen overgebracht naar het ZMC De Heel.


**

11:09 13-SEP-02
loc.: ZAANDAM, OOST-DORSCH
Auto weg
Werd tussen 21.45 uur en 08.00 uur vanaf de parkeerplaats weggenomen een donkergrijze Volkswagen Golf met het kenteken TN-07-DR.


**

12:38 13-SEP-02
loc.: ZAANDAM, KONINGSGEELSTRAAT
Diefstal auto
Werd tussen 11.15 uur en 12.15 uur vanaf de openbare weg weggenomen een zwarte Fiat Cinquecento met het kenteken JV-LJ-08.


**

Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80

Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-130902

11:40 12-SEPT-02
ZAANDAM, HOUTVELDWEG

Op de vlucht voor bromfietscontrole
Donderdagochtend hielden medewerkers van het Verkeershandhavingsteam van de politie een verkeerscontrole op de Houtveldweg in Zaandam. Een bromfietser kreeg een stopteken omdat hij een passagier zonder helm vervoerde. De jongen die achterop zat, dacht te kunnen ontsnappen aan een boete. Hij stapte af en zette het op een lopen. De bij de controle aanwezige motoragenten zetten daarop de achtervolging in en hielden de jongen alsnog staande. Hij werd meegenomen naar het politiebureau, waar een proces-verbaal werd opgemaakt. Tijdens de controle werden nog zes bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van de autogordel en een voor het overschrijden van de maximumsnelheid.


*

15:00-15:45 12-SEPT-02
ZAANDAM, VINCENT VAN GOGHWEG
Snelheidscontrole Vincent van Goghweg
En snelheidscontrole op de Vincent van Goghweg in Zaandam leverde twee bestuurders een boete op. De snelste van de twee reed 76 km per uur. Op de Vincent van Goghweg mag 50 km per uur worden gereden.


*

21:15-22:15
ZAANDAM, CZAAR PETERSTRAAT

01:31 13-SEPT-02
ZAANDAM, HOUTVELDWEG
Alcoholcontrole
Donderdagavond werden bestuurders in Zaandam op alcohol gecontroleerd. Op de Czaar Peterstraat en de Houtveldweg werd bij bestuurders een blaast afgenomen. Op de Houtveldweg werd een 35-jarige Zaandamse aangehouden. De vrouw had een alcoholgehalte van 305 ug/l. Ze kreeg een proces-verbaal, een boete en een rijverbod van twee uur.


*

13:30-14:30 12-SEPT-02
ZAANDAM, HOUTVELDWEG
Verkeerscontrole
De regelmatig terugkerende gordel- en snelheidscontrole op de houtveldweg in Zaandam, leverde ook donderdag weer de nodige boetes op. In een uur tijd werden vijftien bestuurders aan de kant gezet. Twaalf reden zonder gordel en drie overschreden de maximum snelheid. Eén bestuurder reed 74 km per uur.


*

17:15-19:45 12-SEPT-02
PURMEREND, PLANTSOENGRACHT

00:00-01:30 13-SEPT-02
PURMEREND, GEDEMPTE WHERE
Drie drankrijders
Op de Plantsoengracht in Purmerend werden donderdagavond tussen zeven uur en half acht twee bestuurders betrapt op het rijden onder invloed. Een 48-jarige bromfietser uit Purmerend reed omstreeks zeven uur onder invloed in de buurt van de controleplaats toen hij een stopteken kreeg en aan een blaastest moest meewerken. De man bleek een alcoholgehalte van 275 ug/l te hebben. Een half uur later werd een 56-jarige automobilist uit Graft aangehouden. Zijn alcoholgehalte bedroeg 440 ug/l. In totaal werden tussen kwart over vijf en kwart voor acht 's avonds 77 bestuurders gecontroleerd. Even na middernacht werd ook op de Gedempte Where een alcoholcontrole gehouden waarbij in totaal 34 bestuurders aan een blaastest moesten meewerken. Een 39-jarige bestuurder uit De Rijp werd aangehouden omdat hij de norm had overschreden (275 ug/l)


*

12:25 13-SEP-02
loc.: ZAANDAM, THORBECKEWEG
Controle
Tussen 10.00 uur en 11.30 uur werd er gecontroleerd op het keerverbod. Resultaat: 10 bekeuringen


**