Korps: Friesland, plaats: Fryslân 13-09-2002
Politieberichten van 13/9 (07.00- 13.00 uur)

Leeuwarden: vrouw vermist
Sinds 31 juli 2002 wordt de 48-jarige Hilda Hillie van der Lei vermist. De vrouw komt uit Leeuwarden en is voor het laatst gezien op 31 juli 2002. Op die dag vertrok de vrouw, in waarschijnlijk verwarde toestand, naar een opvangcentrum in Punthorst (in de buurt van Staphorst). Hier is zij echter nooit aangekomen. De vrouw is regelmatig langere perioden van huis.
Signalement van Hilda Hillie van der Lei:
Blank uiterlijk
Mager postuur
Lang smal gezicht
Half lang sluik blond/grijs haar
Lengte ongeveer 1.70 m
Waarschijnlijk draagt ze een blauw katoenen broek en een lange beige jas, en heeft ze een bruin gehaakt handtasje bij zich Als u de vrouw heeft gezien of weet waar zij zich bevindt, dan kunt u contact opnemen met Politie Fryslân, 0900- 8844.

Leeuwarden: inbraak auto
Van donderdag op vrijdag is aan de Gealanden ingebroken in een personenauto. Het rechterachterraam werd vernield. Gestolen werd een radio/cd-speler, een carkit en een bril.

Stiens: gaslek
Donderdag rond 21.45 uur kwam een melding binnen dat aan de Olympushof een gaslek was ontstaan. De politie ging meteen ter plaatse en zette de omgeving af met linten. Ook de brandweer was ter plaatse. De omwonenden waren door de bewoner van het pand al geïnformeerd en stonden allemaal op straat. Op zeker twintig meter afstand was het gas te horen en te ruiken. Een uur na de melding van de bewoner kwam de storingsmonteur van het gasbedrijf. Tot die tijd was de politie en de brandweer aanwezig en hield het publiek op afstand. De storingsmonteur loste het probleem binnen vijf minuten op. Iedereen kon toen weer naar zijn woning terug. Volgens de bewoner, een 40-jarige man uit Stiens, was hij tijdens het graven naar de rioolbuis op de gasleiding gestoten.

Leeuwarden: verkeerscontroles
Tussen 07.00 uur en 12.00 uur is op het Oostergoplein en het Zuiderplein gecontroleerd op rijden door rood licht. In totaal zijn 39 bekeuringen uitgedeeld (22 op het Oostergoplein en 17 op het Zuiderplein).

Bureau Communicatie (058) 880 82 72