Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 13-09-2002
Persberichten district Kerkrade (HP 15.00 uur) Vrijdag 13 september 2002

Kerkrade, rijden onder invloed:
Een 28 jarige inwoner van Kerkrade is donderdagavond 12 september 2002 door de politie aangehouden wegens het rijden onder invloed in een personenauto.
De automobilist werd omstreeks 22.20 uur op de Holzstraat te Kerkrade gecontroleerd omdat hij in zijn auto harder reed dan toegestaan was en een bocht erg ruim nam. Hij het eerste contact met de bestuurder bleek hij naar het gebruik van alcohol te ruiken welk alcoholgebruik nogmaals werd vastgesteld door een alcoholblaastest. De bestuurder werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar hij zij medewerking moest verlenen aan een ademanalyse. De uitslag van de analyse wees een alcoholpromillage aan van 0.9 promille. Tegen de inwoner van Kerkrade werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod van 3 uur in zijn bezit.

Landgraaf, baldadigheid:
De politie heeft donderdagmiddag 12 september 2002 proces-verbaal opgemaakt tegen een 16 jarige inwoner van Landgraaf wegens het plegen van baldadigheid.
De politie werd donderdagavond omstreeks 19.30 uur gewaarschuwd dat een jongen vanaf een viaduct aan de Holzstraat te Landgraaf met stenen op een auto aan het gooien zou zijn. Ter plaatse gegaan trof de politiepatrouille een automobilist aan die een jongen in zijn kraag gegrepen had die vanaf het viaduct op zijn auto gegooid had. Echter de jongen had niet met stenen gegooid maar met pindas. Een auto bleek getroffen te zijn waarvan de automobilist de jongen in zijn kraag greep. De jongen bleek een baaldag te hebben en wilde zich af reageren. Dat deed hij door pindas vanaf het viaduct op fietsers en automobilisten te gooien.
De politie maakt tegen de inwoner van Landgraaf proces-verbaal opgemaakt wegens het plegen van baldadigheid. De getroffen auto bleek geen schade opgelopen te hebben.

Vaals, jongetje aangereden:
Een plotseling de rijbaan oprijdend 9 jarige fietsertje uit Vaals is donderdagavond 12 september 2002 omstreeks 19.15 op de Maastrichterlaan te Vaals aangereden door een personenauto. Het jongetje werd door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Een 55 jarige automobilist uit Vaals kwam vanaf de Bosstraat de Maastrichterlaan oprijden in de richting van Vaals. Na naar alle kanten goed uitgekeken te hebben reed de automobilist de Maastrichterlaan op waar hij plotseling geconfronteerd werd met een vanaf het trottoir de rijbaan overstekend fietsertje. De automobilist remde nog maar kon aan aanrijding niet meer voorkomen. Het jongetje dat letsel opliep aan een enkel (mogelijk ernstig gekneusd of gebroken) en een kneuzing aan zijn borst werd met een ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis.

Landgraaf, woninginbraak:
Een onbekend gebleven man heeft vrijdagmorgen 13 september 2002 een inbraak in een woning gepleegd. Na een achtervolging wist hij te ontkomen.
Een politiepatrouille zag omstreeks 00.45 uur op de Gatestraat te Landgraaf een man lopen. Hij droeg een harmonica over zijn schouder en droeg in zijn handen een grijs koffertje. Vreemd dachten de agenten en wilden de man aanspreken. De auto werd gestopt en de agenten stapten uit. De onbekende man had de politieauto gezien, liet daarop alles vallen en zette het op een lopen. De man wist echter te ontkomen. Via getuigen werd echter kort daarna gemeld dat de man gesignaleerd was in de omgeving van de Hereweg en de Delleweg. Opnieuw stelde de politie een onderzoek in maar de man werd niet aangetroffen. Omstreeks 01.00 uur kreeg de politie melding dat er in een woning aan de Gatestraat een inbraak had plaatsgevonden. De politiepatrouille die ter plaatse werd gezonden stelde vast dat op grove wijze een achterdeur van een woning was opengebroken. Uit de woning werden en harmonica, een grijs koffertje en een blikje frisdrank ontvreemd. Dit waren de goederen die de onbekend man liet vallen toen de politie hem wilde controleren. De goederen van de benadeelde zijn gelukkig terug. Deze zullen nog onderzocht worden op mogelijke vingerafdrukken. Daarna worden zij teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.