Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 13-09-2002
Persberichten district Heerlen (HP 15.10 uur) Vrijdag 13 september 2002

Heerlen, molotovcocktails gegooid in woonwijk:
Donderdagavond 12 september 2002 zijn op en in de omgeving van de Schrieversheideweg te Heerlen verschillende brandjes geweest die ontstaan zijn door het gooien van molotovcocktails. Bewoners van de Schrieversheideweg hoorden omstreeks 22.00 uur op de parkeerplaats een harde klap. Bleek dat er een brandje was in een heg. Buurtbewoners blusten zelf de brand en ontdekten dat de brand was ontstaan door een molotovcocktail. Iets verder op bleek eveneens in een heg een molotovcocktail te liggen die even gebrand had. Bij het ter plaatse komen van de politie en een daarop volgend onderzoek werd buiten de brandplekken ook een vernielde achterruit van een auto aangetroffen. Kort daarna werd ook op de Rozestraat een molotovcocktail gegooid. Deze trof een balkon van een woning waardoor een zonwering verbande. Bewoners hadden drie onbekend personen in de omgeving gezien ten tijden van het gooien van de molotovcocktails. Niet bekend is of deze personen met het gooien van de molotovcocktails iets te maken hebben. De politie stelt een onderzoek in.

Heerlen, aangehouden wegens vernielingen:
Twee 18 jarige jongens uit Heerlen zijn vrijdagmorgen 13 september 2002 door de politie aangehouden nadat zij in de Geleenstraat vernielingen pleegden.
Getuigen meldden de politie omstreeks 02.05 uur dat twee jongen waarvan zij een goed signalement verstrekten een brandje hadden gesticht en tegen garagepoorten hadden getrapt. De politie trof het tweetal waarvan er een tegen een gevel van een winkel stond te urineren. Beide jongens wisten natuurlijk van niets en hadden niets van doen met het brandje. Het tweetal werd aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. In de Geleenstraat bleek een verkeerspaal in brand te zijn gestoken waardoor de gevel van een winkel lichtelijk geblakerd werd, terwijl van een aan dezelfde straat gevestigde winkel getracht werd een poster uit een lijst weg te nemen. De lijst werd beschadigd en de poster bleef half achter in de omlijsting. Tegen het aangehouden tweetal wordt proces-verbaal opgemaakt.

Hoensbroek/Heerlen, woninginbraak:
Donderdagmiddag 12 september 2002 heeft tussen 14.15 en 16.40 uur in een woning aan de Demstraat te Hoensbroek een inbraak plaatsgevonden. De inbreker vernielde een ruit van een schuifpui en wist daarna door handreiking de schuifpui te openen. De gehele woning bleek doorzocht te zijn. Ontvreemd werden onder andere twee gsms. De bewoonster heeft van de inbraak bij de politie aangifte gedaan.

Vrijdagmorgen 13 september 2002 omstreeks 01.30 uur heeft een poging tot inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Navolaan te Heerlen. De bewoonster hoorde omstreeks 01.30 uur geluid aan een rolluik van de woning. Nadat zij opstond en een kijkje nam zag de bewoonster nog net iemand aan de achterzijde van de woning wegrennen. Bij onderzoek bleek dat een poging gedaan was het rolluik te forceren. De politie stelde nog een onderzoek in de omgeving in echter er werd niemand aangetroffen. De bewoonster heeft van de poging tot inbraak aangifte gedaan.

Heerlen, drugsregen:
Donderdagavond 12 september 2002 omstreeks 21.00 uur zagen politiemensen op de Pancratiusstraat te Heerlen een vermoedelijke drugsdeal plaatsvinden tussen twee personen. Beide personen werden daarop door de politie gecontroleerd maar zij bleken geen drugs in hun bezit te hebben. Echter op de grond waar het tweetal gestaan had bleek drugs geregend te hebben. Er werden diverse bolletjes heroïne aangetroffen. Samen goed voor vijf gram. Omdat geen van beiden personen toegaf wie de eigenaar van de drugs was en ook niet gezien werd wie de bolletjes drugs weggegooid had gingen beide personen vrijuit. De drugs werden door de politie in beslag genomen, waarna de politie vertrok. Als blikken konden doden