Korps: Brabant-Noord, plaats: Oss 13-09-2002 Persberichten district Maasland

VERDACHTEN VAN BEROVINGEN SCHOLIEREN AANGEHOUDEN (Oss)

Donderdagmiddag zijn in hun woonplaats Oss een 16-jarige meisje en een 16 jarige jongen aangehouden. Het tweetal wordt er van verdacht dinsdag en woensdag een negental scholieren in de leeftijd van 12 tot 16 jaar te hebben beroofd. Daarbij werden gsm-toestellen, geld en fietsen buit gemaakt. De politie nam de zaak hoog op en zette onmiddellijk meerdere politiemensen op de zaak. Met de signalementen van de verdachten op zak werden extra surveillances uitgevoerd gericht op de opsporing van de mogelijke verdachten. Twee van hen werden, gescheiden van elkaar, in Oss aangetroffen en aangehouden. Een derde verdachte is nog op vrije voeten.De politie vermoedt dat de verdachten nog meer op hun kerfstok hebben en sluit meerdere aanhoudingen niet uit. De aangehouden verdachte zijn inmiddels in verzekering gesteld.

AANHOUDINGEN NA WINKELDIEFSTALLEN (Oss)

Donderdagmiddag is een winkel aan de Kanaalstraat in Oss een 16-jarige Ossenaar aangehouden. Hij wordt er van verdacht voor EUR 4,20 aan pluggen en schroeven te hebben weggenomen. Hij werd door de beveiliging betrapt. Tegen de knaap is proces-verbaal opgemaakt. Hij bleek bovendien nog een geldboete verschuldigd te zijn van EUR 38,29. Nadat dit geldbedrag was betaald is hij weer in vrijheid gesteld. Donderdagavond is een winkel aan de Walstraat in Oss een 16-jarig meisje betrapt op winkeldiefstal. Zij had een set oorbellen ter waarde van EUR 3,29 in haar bodywarmer gestopt en vervolgens niet afgerekend.

AUTO UITGEBRAND (Ravenstein)

Aan de Hertogstraat in Ravenstein is afgelopen nacht een personenauto uitgebrand. De eigenaar van de auto alsmede de oorzaak van de brand zijn (nog) niet bekend.