Ingezonden persbericht

IBC-beursbezoekers maken gebruik van historische trams

AMSTERDAM RAI DECOR VOOR EUROPA S GROOTSTE TV-VAKBEURS

Met International Broadcasting Convention 2002 (IBC) in huis is Amsterdam RAI van vrijdag 13 tot en met dinsdag 17 september omgebouwd tot een grote studio. IBC is Europa s grootste vakevenement voor de televisie- en filmindustrie. In totaal worden 40.000 bezoekers uit 120 landen verwacht. Daarmee genereert de beurs een enorme spin off voor de zakelijke toeristenmarkt in Amsterdam. IBC is het grootste evenement in de RAI dat georganiseerd wordt door derden. Op initiatief van Amsterdam RAI worden IBC-bezoekers dit jaar onder meer met historische trams vervoerd.

The International Broadcasting Convention is het enige evenement in Europa waar alle facetten op het gebied van radio- en televisietechnologie onder één dak te zien zijn. Het evenement werd in 1992 voor het eerst in Amsterdam georganiseerd. Van twee hallen begin jaren 90, is het evenement uitgegroeid naar alle 11 hallen van het RAI-complex. In totaal presenteren dit jaar zo n 700 bedrijven op gebied van audio, kabel, film, grip, belichting, multimedia, productie, radio, satelliet en transmissie zich in en om de RAI. Zo is er op het buitenterrein een speciale expo van reportagewagens en satellietontvangers.

Vervoer met historische trams

Bijzonder is dit jaar het tramvervoer door Amsterdam dat deels wordt verzorgd met historische trams. In haar streven klanten maximaal te servicen, heeft Amsterdam RAI het voortouw genomen in het sluiten van een deal tussen IBC-beursorganisatie en Connexxion projexx. De trams maken onderdeel uit van een totaalpakket aan mobiliteit. Naast de trams verzorgt Connexxion projexx ook de shuttles tussen Schiphol en de RAI, en de Amsterdamse hotels en de RAI. Deze laatste service wordt deels uitgevoerd met luxe touringcars en waar mogelijk met trams.

De historische trams, voorzien van IBC-logo, zijn de komende dagen met name op het baanvak van Lijn 4 (Centraal Station Amsterdam RAI) te zien. Naast Nederlandse trams rijdt er ook een voertuig uit Oostenrijk, met een Oostenrijkse bestuurder. Overigens valt dit vervoer in de categorie besloten vervoer en zijn de trams alleen toegankelijk voor IBC-bezoekers.

Amsterdam, 13 september 2002

JT/hs

Noot voor de redactie/