Gemeente Westervoort

Gemeentehuis gesloten

Vanwege het jaarlijkse personeelsuitje is het gemeentehuis vrijdag 20 september de gehele dag gesloten.

Wijkgericht werken in Broeklanden

Met de presentatie van de plannen voor het opknappen van de appartementen en maisonnettes in de wijk Broeklanden op 11 september jongstleden is de eerste aanzet gegeven voor het wijkgericht werken in deze wijk.

In navolging van een soortgelijke aanpak in de wijk de Leigraaf, is nu Broeklanden aan de beurt. Het streven daarbij is om samen met bewoners te werken aan verhoging van de kwaliteit van de woonomgeving, de veiligheid en het verstevigen van de sociale cohesie. Op 15, 16 en 17 oktober zijn er bijeenkomsten voor alle wijkbewoners in basisschool de Flierefluiter waarbij zal worden uitgelegd wat wijkgericht werken inhoudt. Deze uitleg zal worden gegeven door de kersverse wijkcoördinator die op 1 oktober bij de gemeente in dienst treedt en door mensen die al ervaring hebben opgedaan met wijkgericht werken, nl. de leden van de wijkraad de Leigraaf. Daarnaast is er op de avonden ruimte voor inbreng van bewoners. De gemeente wil graag weten wat er speelt in de wijk en welke zaken aandacht verdienen bij het wijkgericht werken. Ook is het de bedoeling dat er een wijkraad gevormd gaat worden. Wijkbewoners die zich willen inzetten voor hun buurt kunnen zich hiervoor ook nu al opgeven bij de gemeente.

Tijdens de bijeenkomst voor de huurders van Vivare die vorige week is gehouden, hebben zich al enkele gegadigden gemeld. De aanwezigen hebben op tekeningen en fotos kunnen zien wat er allemaal opgeknapt gaat worden door Vivare en de gemeente. Men was erg enthousiast over de plannen. Ook hebben de betrokkenen een enquête ontvangen waarmee ze kunnen aangeven wat ze vinden van de aan te leggen achterpaden en welk soort schutting ze het liefste hebben. Er wordt per complex gekeken waar de meerderheid de voorkeur aan geeft en deze afscheiding zal volgend jaar geplaatst worden.

De komende periode zult u in deze krant, maar ook in De Gelderlander en op teletekstpagina 470 van LIEMERSfm (achter TV Gelderland) regelmatig iets lezen over het wijkgericht werken in Broeklanden. Voor meer informatie, reacties en opgave voor deelname aan de wijkraad kunt u bellen naar het gemeentehuis en vragen naar Jolande Pfeiffer of naar Annemieke Tijmstra.

Vandalisme

Op een aantal plekken in de gemeente zijn onlangs nieuwe zitbanken geplaatst. De banken zijn bedoeld om even op uit te rusten tijdens een wandeling of om te gaan zitten en een praatje te maken met dorpsgenoten en/of te genieten van het uitzicht. Daarnaast verfraaien ze het beeld van de openbare ruimte. Dit alles wordt echter teniet gedaan wanneer de banken worden beschadigd. Dit is, vrijwel direct na plaatsing, bij één van de bankjes gebeurd. Een oplettende bewoonster heeft dit gemeld bij de gemeente en bij de politie. Helaas zijn de daders niet bekend. Ziet u iets verdachts gebeuren of iets dat het gevolg is van vandalisme, meldt dit dan meteen. Daders verdienen namelijk een straf en krijgen die ook als ze worden aangehouden.

Bestemmingsplan Naederhuizen

Verzoek om ontheffing ingevolge de Wet geluidhinder in het kader van het bestemmingsplan Naederhuizen, 8e partiële herziening Pennekamp.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Westervoort maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 83 en 103 van de Wet geluidhinder, artikel 13 van het Besluit grenswaarden binnen zones langs wegen en artikel 15 van het Besluit geluidhinder spoorwegen, het volgende bekend.

Met ingang van 19 september 2002 ligt gedurende vier weken bij de afdeling AJZ/VROM voor een ieder ter inzage het ontwerp van het verzoek tot vaststelling van hogere grenswaarden in het kader van het bestemmingsplan Naederhuizen, 8e partiële herziening Pennekamp.

Als gevolg van het wegverkeerslawaai van de Dorpstraat zal de bouwlocatie achter het pand Dorpstraat 97/99 een hogere geluidsbelasting krijgen dan de voorkeursgrenswaarde van 50 dB(A). Als gevolg van spoorweglawaai zal deze bouwlocatie een hogere geluidsbelasting krijgen dan de voorkeursgrenswaarde van 57 dB(A). In het kader van de vaststelling en goedkeuring van genoemd bestemmingsplan dient een procedure ter verkrijging van hogere grenswaarden te worden gevoerd.

Gedurende genoemde termijn van vier weken kan een ieder schriftelijk opmerkingen ten aanzien van het ontwerp maken.

Inzage kan worden verkregen op het gemeentehuis:
* op alle werkdagen van 08.00 uur - 12.30 uur of op afspraak van 14.00 uur - 16.00 uur;

* op maandag op afspraak van 18.00 uur - 21.00 uur.
Voor wat betreft de aspecten van het wegverkeer in het ontwerp-verzoek wordt op maandag 30 september om 19.30 een openbare hoorzitting gehouden in de commissiekamer van het gemeentehuis.

Concept rampbestrijdingsplan BASF ter inzage

In het kader van de rampenbestrijding zijn gemeenten verplicht rampenbestrijdingsplannen te maken voor die bedrijven in hun gemeente die met gevaarlijke stoffen werken, de zogenaamde risicobedrijven.

De gemeente Arnhem heeft in samenwerking met de gemeente Westervoort en de Hulpverlening Gelderland Midden een concept rampbestrijdingsplan voor BASF opgesteld. Dit plan ligt voor de inwoners van de gemeente Westervoort ter inzage in de ter visie kamer van het gemeentehuis.

Voordat het college van burgemeester en wethouders het voorstel aan de gemeenteraad doen, passen zij op grond van de Algemene inspraakverordening gemeente Westervoort 2000 de inspraakprocedure toe door van 13 december 2001 tot en met 10 januari 2002 de ontwerp-verordening voor een ieder ter inzage te leggen bij de afdeling AJZ/VROM op:

* alle werkdagen van 08.00 uur - 12.30 uur of op afspraak van 14.00 uur - 16.00 uur;

* op maandag op afspraak van 18.00 uur - 21.00 uur.
Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen ingezetenen en in de gemeente een belang hebbende natuurlijke en rechtspersonen mondeling of schriftelijk zienswijzen kenbaar maken aan het college van burgemeester en wethouders van Westervoort, Postbus 40, 6930 AA Westervoort.

Na verwerking van eventuele opmerkingen zal het plan worden vastgesteld.

Reconstructiecommissie

Namens de voorzitter deel ik u mede dat de Reconstructiecommissie Achterhoek en Liemers een openbare vergadering heeft op:

26 september 2002
tijd: 09.30 uur
plaats: Palestra, Recreatiegebied Stroombroek Landweerswal 2
7047 CE Braamt
0314 365444

Op de agenda staan onder meer de volgende onderwerpen:
1. Advisering van GS Gelderland t.a.v. Robuuste Verbindingen Achterhoek en Liemers

2. Stroomgebiedvisie Achterhoek en Liemers
3. Werkkaart Ammoniak en procedure

4. Reconstructie Achterhoek en Liemers


* Provinciale richtlijnen voor de milieu-effectrapportage

* Planning 2003

De vergaderstukken liggen vanaf 16 september 2002 ter inzage op het gemeentehuis. De agenda, het verslag en de agendapunten zijn ook vanaf die datum elektronisch opvraagbaar op:

www.gelderland.nl/politiek/beleid/landelijk gebied/herinrichting landelijk gebied/achterhoek en liemers