JD: "Balkenende-I steekt kop in zand voor verkiezingsbelofte"

De Jonge Democraten, de jongerenvereniging verbonden aan D66, zullen komende maandag (16 september, 15.30) in Nieuwspoort aan vertegenwoordigers van de "nieuwe politiek" de Struisvogelverklaring en een grote ingelijste struisvogel overhandigen. Het CDA wil, ondanks eerdere berichten, toch niet verbonden worden met de term "struisvogelpolitiek" dus die regeringspartij stuurt geen vertegenwoordiger. Van de VVD komt Erica Terpstra (ovb, anders komt een ander VVD-kamerlid) en Patrick van der Veld (voorzitter van de Jonge Fortuynisten) zullen er namens de andere twee regeringspartijen zijn.

De Jonge Democraten zijn boos omdat het in de verkiezingen ging om de belofte dat problemen echt aangepakt zouden worden en dat de politiek op een nieuwe open manier zou gaan werken werken. De nieuwe regering steekt haar kop in het zand voor de belofte problemen aan te pakken. "Struisvogelpolitiek. In plaats van de belofte van Balkenende dingen 'anders en beter' te zullen doen, krijgen we een deprimerend kabinet met als motto 'kop in het zand, bezuinigen en terug naar de jaren vijftig'. Kiezersbedrog dus." Aldus Jasper Hörmann, landelijk voorzitter van de Jonge Democraten.

De Jonge Democraten zijn ook teleurgesteld. De regeringspartijen moeten de zware last van veel kiezers op de schouders dragen. Veel kiezers gingen namelijk dit jaar wel stemmen, omdat ze vertrouwen hadden herwonnen in de politiek of in de nieuwkomer Fortuyn. Ze kregen vertrouwen in de verkiezingsbelofte dat het anders zou worden.
"Als dat niet gebeurt zal diezelfde groep kiezers definitief het vertrouwen in de politiek verliezen". Aldus Jasper Hormann.

De gehele week zal de JD actie voeren in heel het land. In heuse struisvogelpakken en Harry Potter pakken zullen Jonge Democraten flyers uitdelen in 8 grote Nederlandse steden. Ook is er een aparte campagne-website: www.kopinhetzand.nl.

Voor meer informatie, kijk op: www.jongedemocraten.nl of www.kopinhetzand.nl (vanaf zaterdag)

Of bel met:
Kim Waanders
0628120146

Danielle Paulssen
0647902863

of met
Jasper Hormann
landelijk voorzitter Jonge Democraten.
0624301446


---