Korps: Brabant-Noord, plaats: Boxtel 13-09-2002 Persbericht district Aa & Dommel

VERDACHTE VAN MISHANDELING AANGEHOUDEN (Sint Oedenrode)

Donderdagmiddag is een 42-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden op verdenking van zware mishandeling. Hij is inverzekering gesteld en wordt voorgeleid aan de officier van justitie. De man wordt er van verdacht zondagavond 30 juni op de Schijndelseweg in Sint-Oedenrode een 44-jarige inwoner van die plaats te hebben mishandeld. Het slachtoffer fietste samen met zijn vrouw over de Schijndelseweg en werd door de verdachte, die op een bromfiets reed, ingehaald. Dat ging volgens het slachtoffer met hoge snelheid waardoor hij bijna ten val kwam. Bij een daarop volgende onenigheid werd het slachtoffer meerdere keren geslagen. Hij kreeg ook een klap op zijn hoofd met de helm van de verdachte. Tijdens de worsteling kwam het slachtoffer op zijn hoofd te vallen en is kennelijk het bewustzijn verloren. Hij is in het ziekenhuis in Veghel aan een hoofdwond behandeld.

BELAAGD DOOR GEMASKERDE MAN (Schijndel)

Een 16-jarig meisje uit Schijndel is donderdagavond in de brandgang van de Chopinstreaat in haar woonplaats belaagd door een met een bivakmuts getooide haar onbekende man. Het meisje kwam thuis en liep met haar fiets door de brandgang. Zij werd van achteren bij haar nek vastgepakt en hoorde een stem tegen hoor roepen. Of de man haar alleen heeft willen laten schrikken dan wel nog andere dingen van zins was is niet bekend. Het meisje schrok zo dat zij hard begon te schreeuwen en daardoor de buurt alarmeerde. De gemaskerde man is onmiddellijk weggerend. De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met de politie in Schijndel. Tel. 0900-8844 (lokaal tarief)

BEJAARDE MAN BESTOLEN (Sint Oedenrode)

Donderdagmiddag is in zijn woning in Sint Oedenrode een 86-jarige man bestolen. Via de achterzijde waren twee mannen, twee vrouwen en een kind van ongeveer 1 ½ jaar oud binnen gedrongen. Zij wilden wat water voor de kleine. Toen de bejaarde man aan het aanrecht stond werd de portemonnee uit zijn achterzak getrokken. De indringers zijn vervolgens de woning uit gegaan. De portemonnee werd achtergelaten, maar het daarin zittende geld en een bankpas zijn meegenomen. AUTODIEFSTAL (Boxtel) Donderdag is vanaf de Bosscheweg in Boxtel een blauwe personenauto van het merk Opel Corsa en voorzien van het kenteken 62-FG-ZK gestolen. GESTOLEN AUTO UITGEBRAND (Vught) Afgelopen nacht is op de Kanaalweg in Vught een van diefstal afkomstige personenauto geheel uitgebrand. De auto bleek dezelfde nacht te zijn ontvreemd vanaf de Boxtelseweg. CARAVAN UITGEBRAND (Cromvoirt) Een op een camping aan de Loverensestraat staande sta-caravan is donderdagavond in vlammen opgegaan. In de caravan waren geen personen aanwezig. Hoe of wat de brand heeft doen ontstaan is niet bekend. CARAVAN GESTOLEN Aan de Vlashoek te Vught is vannacht een Beyerland caravan met het kenteken FS-NH-72 weggenomen.

ALCOHOL IN HET VERKEER (Cromvoirt)

In de nacht van donderdag op vrijdag is op de Deutersestraat in Cromvoirt een 64-jarige Bossche automobilist betrapt op het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank. De man kreeg en geldboete opgelegd van EUR 190,00