Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 13-09-2002 Persbericht district Den Bosch

GETUIGE POGING DOODSLAG GEZOCHT

De politie zoekt getuigen van de mishandeling van een vrouw aan de Zuid-Willemsvaart in Den Bosch. Het 21-jarige slachtoffer uit Bergen op Zoom werd in de nacht van 8 op 9 september omstreeks 0.30uur door haar man in hun auto bij de keel vastgepakt en getracht te wurgen. Toen er een passant die zijn hond uitliet langs kwam liet de man de vrouw los. Zij kon toen de auto uitrennen en naar het ouderlijk huis aan de Hofstad rennen. Daar zakte zij wegens zuurstofgebrek in elkaar. De man reed weg, de getuige liep achter de vrouw aan en hielp haar weer op de been. De man met de hond meldde zich later bij de politie. De politie in Den Bosch is op zoek naar meer getuigen, tel. 0900-8844.

TASJESROOF

Vanochtend is een 69-jarige Bossche bij de Helftheuvelpassage in Den Bosch van haar tas beroofd. De vrouw liep over het parkeerterrein toen een fietser de tas haar schouder rukte, hij fietste weg richting Kooikersweg.

FIETSENDIEF IN DE KRAAG GEPAKT

Een 31-jarige inwoner van `s-Hertogenbosch wilde donderdagavond na zijn ontslag uit het politiebureau in de Vogelstraat niet te voet naar de binnenstad. Hij was eerder aangehouden en gehoord terzake een gepleegde winkeldiefstal Hij nam een nabij het bureau staande mountainbike weg. Drie bezoekers van het bureau zagen de diefstal. De verdachte kon vervolgens wederom worden aangehouden.

AANHOUDINGEN OPENBARE DRONKENSCHAP

Donderdagavond zijn in de Bossche binnenstad twee mannen, 51 en 34 jaar oud, aangehouden terzake openbare dronkenschap. Beiden zijn ter ontnuchtering ingesloten in de politiecel.

AUTO GESTOLEN

Vannacht is aan de Brussellaan in Den Bosch een zwarte Audi A3 met het kenteken 75-DB-PR gestolen.

DRINKEN OP STRAAT

De politie heeft vanochtend een 35-jarige man aan het Klokkediep in Den Bosch bekeurd omdat hij een blikje bier op straat aan het drinken was. De man wist niet dat dit verboden was.

BEDREIGING

Op verdenking van bedreiging van een 32-jarige buurtbewoonster is donderdagavond aan de Goudkinderen in zijn woonplaats `s-Hertogenbosch een 54-jarige man aangehouden. De man was kwaad geworden naar aanleiding van eerder plaatsgevonden scheldpartij tussen zijn zoontje en een de dochter van de buurtbewoonster. Toen de man aan de deur van de buurtbewoonster verscheen dreigde er een vechtpartij te ontstaan hetgeen door een andere buurtbewoner kon worden voorkomen. Vervolgens ging de verdachte over tot herhaalde bedreigingen.

AMOKMAKER AANGEHOUDEN

De politie heeft donderdagavond in de Frans Molsstraat in Den Bosch een 29-jarige dronken Bosschenaar aangehouden wegens amokmaken in de straat na een familieruzie. Omdat de politie de melding kreeg van een eventueel vuurwapen en de man hen met bebloed gezicht en de handen op de rug tegemoetliep, trok een van de agenten zijn vuurwapen, waarmee hij de man sommeerde zijn handen te laten zien. De man liet toen een ijzeren tang op straat vallen. Na een trap kon de agressieve man, die onder invloed was van drugs, gevloerd worden, geboeid en afgevoerd naar het bureau. Een buurtbewoner die de politiemensen uitschold is ook aangehouden.