Ingezonden persbericht

Persbericht

Checkpoint Meto sluit meerjarig contract met Intergamma

EM-bronbeveiliging zeer geschikt voor Doe-Het-Zelfbranche

Nieuwegein, 13 september 2002 - - Checkpoint Meto, wereldwijd toonaangevend leverancier van automatische identificatie en detailhandelbeveiliging, heeft een meerjarig contract gesloten met Intergamma inzake artikel- en bronbeveiliging. De hoofddirectie van Intergamma, die op franchisebasis de bouwmarktformules GAMMA en KARWEI exploiteert en daarmee de grootste Doe-Het-Zelforganisatie (DHZ) is in Nederland, is overtuigd dat de elektromagnetische (EM) technologie van Checkpoint Meto het meest geschikt is om bronbeveiliging snel in te voeren binnen de DHZ-branche.

In de GAMMA- en KARWEI-bouwmarkten worden binnenkort alle diefstalgevoelige artikelen voorzien van bronbeveiliging op basis van EM-technologie. Het beveiligingselement wordt al door de fabrikant op of in een artikel aangebracht en na verkoop bij de kassa langs een demagnetiseerplaat gehaald. Verwacht wordt dat bronbeveiliging niet alleen leidt tot beperking van derving, maar ook een positieve impuls geeft aan het plezierig en veilig winkelen voor de consument.

Onafhankelijk onderzoek
Om tot de meest geschikte technologie te komen zijn diverse onafhankelijke onderzoeken uitgevoerd. Hierbij werden de huidige beveiligingstechnologieën met elkaar vergeleken. Ook de bevindingen uit een pilot met EM-technologie in een aantal bouwmarkten van Intergamma zijn meegenomen in de keus. Uiteindelijk bleek elektromagnetisch de meest geschikte beveiligingstechnologie voor de DHZ-branche. De EM-elementen zijn zeer goed toepasbaar in het industriële productieproces omdat ze zowel actief als inactief zijn te verwerken. Leveranciers zijn hierdoor in staat om geactiveerde EM-beveiligde artikelen alleen aan winkels te leveren die uitgerust zijn met een EM-systeem.

Draagvlak
Al geruime tijd is artikelbeveiliging ook een belangrijk agendapunt op de vergaderingen van de branchevereniging voor de DHZ-branche, de VWDHZ. Intergamma zal zich daar inspannen een zo groot mogelijk draagvlak te creëren om EM als technologie voor bronbeveiliging te ondersteunen. Op deze manier kan nog sneller en effectiever met leveranciers worden onderhandeld en kan de technologie binnen de branche breed worden ingezet.

'Door invoering bij GAMMA en KARWEI zal bronbeveiliging een snelle start hebben in de DHZ-branche', aldus Theo Schrijvers, Directeur Operations Intergamma. 'Wij verwachten dat onze keuze op termijn binnen de branche een brede ondersteuning en navolging krijgt.'

Checkpoint Meto Benelux BV, Coltbaan 21, 3439 NG NIEUWEGEIN Telefoon: 030 - 609 41 11 - fax: 030 - 609 41 00

Over Checkpoint Meto
Checkpoint Meto - onderdeel van Checkpoint Systems, Inc. , USA - is toonaangevend leverancier van digitale RF- (Radio Frequency), EM- (Electromagnetic), EAS- (Electronic Article Surveillance) en RFID- (Radio Frequency Identification) systemen, bronbeveiliging, barcode labeling systemen en handheld labeling systemen. Toepassingen zijn onder meer automatische identificatie, detailhandelbeveiliging en prijs- en promotielabels. Checkpoint Meto produceert en verkoopt als multinational systemen voor het labelen van producten ter bevordering van efficiëntie en kostenbeheersing en biedt haar klanten binnen diverse branches labelingoplossingen met toegevoegde waarde. Met een wereldwijd netwerk van dochtermaatschappijen is de onderneming direct actief in dertig landen en biedt het professionele klantenservice en technische ondersteuning over de hele wereld. Voor meer informatie zie www.checkpt.com

Over Intergamma
Intergamma exploiteert op franchisebasis de bouwmarktformules GAMMA en KARWEI. Met 139 GAMMA's en 87 KARWEI's in Nederland en 57 GAMMA's in België is Intergamma marktleider in de doe-het-zelfmarkt in de Benelux. Intergamma biedt haar franchisenemers een breed scala aan professionele diensten, zoals op het gebied van formulemanagement - assortiment, verkoop en publiciteit - alsmede automatisering en logistiek. Intergamma is gevestigd in Leusden en Antwerpen. Bij Intergamma zijn ruim 300 medewerkers werkzaam.