Korps: Groningen, plaats: Diverse 13-09-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen (middag) Vrijdagmiddag 13 september 2002

Waterhuizen: werknemer valt van ladder
Een 36-jarige man uit Terneuzen is vrijdagochtend op een scheepswerf in Waterhuizen van een ladder gevallen en gewond geraakt. De man was bezig met onderhoudswerkzaamheden en stond op een ladder aan de buitenkant van het schip. Op dat moment begon de ladder te schuiven en is het slachtoffer met de trap vijf meter naar beneden gevallen. Hij liep daarbij rugletsel op en werd naar een ziekenhuis vervoerd. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.

Garrelsweer: ongeval met letsel
Op de Provincialeweg N360 in Garrelsweer zijn vrijdagmiddag bij een ongeval drie personen gewond geraakt. Een 58-jarige vrouw uit Groningen reed in haar auto en verleende geen voorrang aan een 49-jarige automobilist uit Woltersum, die op de Provincialeweg reed. De Woltersummer, alsmede zijn vader en moeder raakten gewond bij het ongeval. De moeder van de bestuurder bleek nekklachten te hebben. Alle drie slachtoffers zijn naar het ziekenhuis vervoerd. Bij het ongeval kwamen vier politie-eenheden, een brandweerauto en twee ambulances ter plaatse om eerste hulp te verlenen. De politie maakt proces-verbaal van de aanrijding op.

Groningen: bedrijfsongeval
Een 50-jarige werknemer van een zuivelbedrijf aan de Scandinavieweg in Groningen is vrijdagmiddag gewond geraakt toen hij met zijn onderarm in een vulmachine beklemd raakte. De machine weigerde op een bepaalde moment dienst, waarna de werknemer een inwoner van Groningen, de storing wilde opheffen Daarbij raakte zijn arm klem. Hij is met onbekende verwoondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De Arbeidsinspectie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: Inbraak slagerij van supermarkt
Donderdagnacht is er ingebroken in een slagerij van een supermarkt aan de Turkooisstraat in Groningen. Onbekenden hebben de achterdeur opengebroken, waarna ze alle kasten en laden hebben doorzocht. Er worden voor zover bekend slechts vleesmessen en andere slagersattributen vermist. Omdat de koelcel open is blijven staan, is het aanwezige vlees niet meer voor verkoop geschikt. De schade bedraagt ruim 7000 euro. De politie stelt een onderzoek in.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief)