Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 13-09-2002 2e Persbericht van 13 september 202

Eindhoven: Politie zoekt getuigen
Naar aanleiding van de aanhouding van een man van 30 uit Eindhoven in de nacht van zaterdag 31 augustus op zondag 1 september zijn politie en justitie op zoek naar meer getuigen. De man werd op het Stationsplein in Eindhoven gearresteerd omdat hij terrasbezoekers en horecapersoneel aan het Dommelkwartier op grove wijze bedreigde en intimideerde. Daarbij maakte hij gebruik van een vuurwapen. Hij dreigde onder meer iedereen neer te schieten. Een van de horecazaken heeft meteen de deur gesloten uit angst voor de Eindhovenaar en klanten hebben de terrassen verlaten. Uit onderzoek is verder gebleken dat de verdachte ook ondernemers in de stad heeft afgeperst. Hij is inmiddels voor dertig dagen vastgezet. Mensen die meer kunnen vertellen over wat er die avond en nacht aan het Dommelkwartier in Eindhoven is gebeurd, kunnen zich melden bij de politie via telefoonnummer 0900-8844. Ook ondernemers die zich door de 30-jarige man benadeeld voelen, kunnen daar terecht.

Eindhoven: Man van auto beroofd
Op de Klaartje Donzestraat is vrijdag rond 10.30 uur een 29-jarige Eindhovense koerier van zijn bestelauto beroofd. De man reed weg vanaf een parkeerplaats aan de eerdergenoemde straat toen een onbekende man hem naderde en bedreigde met een vuurwapen. De dader eiste de sleutels van de auto. Het slachtoffer heeft deze afgegeven waarop de dader met de bestelauto is weggereden. In het voertuig lagen ruim 150 pakketjes. Het voertuig werd rond 11.00 uur aangetroffen op de Rederijkstraat in Mierlo. De pakketjes lagen niet meer in de bestelauto. Ook van de dader ontbreekt elk spoor. Het gaat om een blanke man tussen de 20 en 25 jaar, ongeveer 1.70 meter lang met een gezet postuur en blond haar tot op de schouders. Hij droeg een zwarte dikke trui, een baseball pet en een zonnebril. De politie stelt een onderzoek in naar het gebeurde en verzoekt getuigen van de beroving en van het achterlaten van het voertuig in Mierlo om contact op te nemen via 0900-8844.

Eindhoven: Rollen dakbedekking weggenomen
Vanaf een bouwterrein aan de Marinus van Meelweg zijn tussen woensdag 16.30 uur en donderdag 7.30 uur ruim 100 rollen dakbedekking weggenomen. De rollen hebben een waarde van ongeveer 50 Euro per stuk. De dader kwam op het terrein door een hekwerk open te breken. Eindhoven: Gestolen auto in kanaal teruggevonden

Vanaf de Paul Krugerlaan is in de nacht van donderdag op vrijdag een Mitsubishi Space Wagon weggenomen. De auto werd vrijdagochtend teruggevonden in het kanaal aan de Kanaaldijk Noord.

Eindhoven: Auto gestolen
Vanaf de Stationsweg is vrijdag tussen 10.50 en 13.00 uur een groene Audi TT met het kenteken 90-HV-XH gestolen.

Eindhoven: Vrouw lastig gevallen
Op de Cliostraat is donderdagavond rond 21.00 uur een 27-jarige vrouw uit Eindhoven lastig gevallen door een onbekende man. De vrouw liep op de eerdergenoemde straat toen een onbekende man haar om een vuurtje vroeg. Toen de vrouw aangaf dat ze dit niet had en door wilde lopen betastte de man haar. De vrouw sloeg de hand van de man weg en ging gillen. Hierop is de dader weggelopen.

Helmond: Inbraken in bergingen
Uit vier bergingen in Helmond is tussen donderdagochtend en vrijdagochtend ingebroken. Uit een garage aan de Helmondselaan werden twee fietsen weggenomen. Hoe de dader hier binnenkwam is nog onduidelijk. Ook werden twee fietsen weggehaald uit een berging aan de Vinkelaan. Hier kwam de dader binnen door een toegangsdeur te vernielen. Uit een berging aan de Aert van der Neerstraat werden drie fietsen, een boormachine, een slijpschijf, een decoupeerzaag en een heggeschaar weggehaald. Hier werd ook een toegangsdeur opengebroken. Aan de Basstraat werd in de brandgang een scooter aangetroffen. Deze was weggenomen uit een berging. Uit de berging werd verder frisdrank en bier weggenomen. Het is onduidelijk hoe de dader hier binnen is gekomen.

Deurne: Geld weg na inbraak
Bij een inbraak in een bedrijf aan de Jacob Marisstraat is een hoeveelheid contant geld weggehaald. Dat gebeurde tussen donderdagmiddag 17.00 uur en vrijdagochtend 7.00 uur. Er verdwenen ruim 1500 Euro en buitenlandse valuta. Een raam aan de voorkant van het gebouw is opengebroken.

Heeze: Snelheidscontrole
Op de Muggenberg zijn vrijdag tussen 12.00 en 13.00 uur 60 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Vier bestuurders reden te hard. De hoogst gemeten snelheid is 73 km/u, terwijl 50 km/u is toegestaan.

Heeze: Woninginbraken
In twee woningen aan de Drossaard is in de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken. Dit gebeurde terwijl de bewoners lagen te slapen. Uit beide woningen werd geld weggenomen, respectievelijk 40 Euro en 3 Euro. De dader is op een nog onbekende manier binnengekomen in beide woningen door de voordeur. Deze stond open toen de bewoners vanochtend wakker werden.

Lieshout: Autos gestolen na inbraak
Drie personenwagens zijn weggehaald na een inbraak in een woning aan de Lijsterlaan. Dat gebeurde vrijdagochtend tussen 00.30 en 8.30 uur. Bij de inbraak werden de autosleutels meegenomen, waarna de wagens van de oprit werden weggehaald. Het gaat om een grijze Porsche Carrera (95-HX-GH), een grijze BMW 530D (57-JS-HB) en een zwarte BMW X-5 (48-JS-PF). Er is ingebroken via een raam aan de voorkant van het huis.

Luyksgestel: Pasje weg na inbraak
Bij een inbraak in een woning aan het Boscheind is een bankpasje met bijbehorende pincode weggehaald. Met het pasje is later geld gepind. De inbraak gebeurde tussen donderdag 23.00 uur en vrijdag 7.45 uur. Er is ingebroken via een raam aan de achterkant van het huis.

Maarheeze: Snelheidscontrole
Op de Stationsstraat zijn vrijdag tussen 8.20 en 10.20 uur 412 voertuigen op snelheid gecontroleerd. 9 bestuurders reden harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 69 km/u.

Mierlo: Zakkenrollerij
Een 71-jarige man uit Mierlo is donderdagmiddag het slachtoffer van een zakkenroller geworden. De man ging winkelen aan de Dorpsstraat en hij ging naar de Markt. Plotseling bemerkte hij dat zijn portefeuille met daarin een rijbewijs, een bankpasje en ongeveer 550 Euro uit zijn jaszak was verdwenen.

Nuenen: Puppie gestolen
Vanuit een woning aan de Dubbestraat is donderdag tussen 20.00 en 21.00 uur een Jack Russel pup gestolen. Een insluiper kon in de woning komen door een niet afgesloten achterdeur.

Soerendonk: Snelheidscontrole
Op de Molenheide zijn vrijdag tussen 11.40 en 12.35 uur 202 voertuigen op snelheid gecontroleerd. 23 bestuurders reden harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 72 km/u.