Arbouw


Persbericht

Amsterdam, 13 september 2002 A-blad Wegmarkeringen

Het nieuwe A-blad Wegmarkeringen: afspraken voor veiligheid wegwerker

Op woensdag 18 september wordt in Zeist het nieuwe A-blad Wegmarkeringen gepresenteerd tijdens een bijeenkomst georganiseerd door de Nederlandse Vereniging Aannemers Markeringswerken (NEVAM). Fred de Vos, de werknemer die het idee voor het A-blad opperde, zal het ontvangen uit handen van Cees van Vliet, directeur van Arbouw. In het A-blad staan de afspraken die werkgevers en werkne-mers in de wegmarkeringsbranche hebben gemaakt om het werk van de wegmarkeerder te verbeteren.

De afspraken hebben betrekking op de planning van werkzaamheden, het beveiligen van werkplekken en materieel, de te gebruiken materialen, hulpmiddelen en gereedschappen en de werkmethoden. Met het A-blad willen werkgevers en werknemers bereiken dat het aanbrengen van wegmarkeringen minder belastend en veiliger wordt. De arbeidsomstandigheden bij het aanbrengen en verwijderen van wegmarkeringen worden ook beïnvloed door wegbeheerders, ontwerpers en fabrikanten van materiaal en materieel. De afspraken in dit blad hebben ook betrekking op hun activiteiten. Verder vormen ook de weggebruikers een belangrijke factor bij de veiligheid en de gezondheid van de wegmarkeerder.

Het toepassen van de in dit A-blad voorgestelde oplossingen bij het aanbrengen en verwijderen van wegmarkeringen, zal leiden tot een aanzienlijke verbetering van de werksituatie.
Na 18 september zal het A-blad Wegmarkeringen beschikbaar zijn. Bestellen kan (onder vermelding van de bestelcode ARB0936) via telefoonnummer 020-5805580, per fax (020-5805555), e-mail (arbouw@arbouw.nl) of internet (www.arbouw.nl). Prijs van het A-blad: ¤ 5,67. Op genoemde datum zal ook het praktische Arbouw-advies Wegmarkeringen, bedoeld voor het middenkader, beschikbaar zijn (bestelcode: ARB0937, prijs: ¤ 4,54). Ook zijn een poster en een informatiefolder voor de wegenbouwers ontwikkeld, die hen wijzen op de gevaren van het werken op en langs de weg (bestelcode: ARB0530; prijs: ¤ 4,42 per poster en tien folders).