Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 14-09-2002 Persbericht district Maastricht
Zaterdag 14 september 2002

Maastricht Overval op restaurant

Op vrijdagavond, omstreeks 22.30 uur vond er een overval plaats op eren restaurant in de Maastrichtse binnenstad. Op het genoemde tijdstip kwam een persoon met een bivakmuts en in zijn hand een vuurwapen het restaurant binnengelopen. De verdachte richtte het wapen op een mannelijk personeelslid die achter de bar stond en eiste geld. Hierop werd hem de inhoud van de kassa gegeven. De overvaller maakte zich vervolgens uit de voeten. In het restaurant waren meerdere bezoekers aanwezig.

De overvaller was ca. 185 cm, droeg een zwarte bivakmuts waarvan alleen de ogen zichtbaar waren, was gekleed in een zwarte broek en een paars trainingsjack met een embleem op de linker borstzak. De verdachte sprak Nederlands met een buitenlands accent.

Door de politie wordt een onderzoek ingesteld.

Maastricht Baldadigheid

Op zaterdagochtend, omstreeks 5.00 uur werd in de Mariastraat een 24 jarige inwoner van Heerlen aangehouden ter zake baldadigheid. Een politiepatrouille zag dat de man een in de Mariastraat gestalde fiets oppakte en tegen een hekwerk smeet. Hierop werd de man aangehouden en overgebracht naar het hoofdbureau waar hij ter ontnuchtering werd ingesloten.

Maastricht Aanhoudingen

Op zaterdagochtend, omstreeks 4.00 uur werden op de Kesselskade in Maastricht een 19 jarige inwoner van Genk (B) en een 19 jarige inwoner van Leut aangehouden. Het tweetal had zich op de Kesselskade schuldig gemaakt aan mishandeling van een man waarbij deze was geslagen met een kettingslot en daardoor een hoofdwond opliep. Het tweetal werd aangehouden en voor onderzoek overgebracht naar het hoofdbureau.

Maastricht Insluiptruc

Op vrijdagmiddag werd een inwoonster van de Silexstraat in Maastricht het slachtoffer van diefstal uit haar woning. Bij het slachtoffer werd aangebeld door een jong meisje dat pen en paipier vroeg om zogenaamd een berichtje bij een andere woning achter te laten. Het slachtoffer liep naar binnen gevolgd door de verdachte en het tweetal raakte aan de praat. Een vermoedelijk tweede persoon heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om de slaapkamer te doorzoeken. De buit bestond uit sieraden. Het slachtoffer ontdekte de diefstal nadat het meisje verdwenen was.