Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 15-09-2002 Persbericht van 15 september 2002

Eindhoven: Drugs
Op het Winkelcentrum Woensel is zaterdagmiddag om 12.40 uur een 30-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. Getuigen zagen de man bij geparkeerde autos rondsnuffelen. Ze vertrouwden de man niet en waarschuwenden politie. Bij het zien van de agenten maakte de man zich uit de voeten. Hij werd in een portiek aangehouden. Hij was in het bezit van een schroevendraaier. In zijn kleding had de man een kleine hoeveelheid heroïne , een XTX pil en diverse medicijnen. De drugs zijn in beslag genomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Poging beroving
Zaterdagavond rond 21.00 uur hebben drie jongens op de Oude Bossche Baan geprobeerd twee vrouwen ( 17 en 19 jaar oud) uit Eindhoven te beroven. De vrouwen fietsten ter hoogte van de Juralaan. Ze werden tot stoppen gedwongen door drie jongens op twee brommers. Een van de vrouwen wist direct te ontkomen. De 17-jarige kwam ten val. Zij werd gesommeerd haar geld af te geven. De jongens fouilleerden het meisje maar vonden geen geld. Daarna zijn de drie er vandoor gegaan.

Eindhoven: Auto-inbreker op heterdaad gepakt
Zaterdagavond om 23.30 uur is op een parkeerterrein aan de Stationsweg een 29-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. Een getuige zag hem op het terrein inbreken in een auto en waarschuwde de politie. Nog voordat hij met een auto het terrein kon verlaten werd hij in de kraag gevat. In zijn auto had hij de buit van de inbraak, een serie serviesgoed liggen. De gestolen spullen zijn teruggeven aan de eigenaar. De inbreker, die een enveloppe met vermoedelijk heroïne bij zich had, is ingesloten.

Eindhoven:Onder invloed
Zondagmorgen om 1.00 uur is op de Fransebaan een 21-jarige inwoner van Deventer aangehouden. Hij was met zijn auto op de Hondsruglaan tegen een paal gebotst. Daar verloor de auto een wiel. De bestuurder wist toch nog met de auto door te rijden tot aan de Fransebaan. Daar werd hij aangehouden door de politie en werd geconstateerd dat hij gedronken had. Op het politiebureau blies de man ruim 1,3 promille. Zijn rijbewijs in ingenomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Op de Aalsterweg is zondagmorgen om 3.15 uur een 32-jarige vrouw uit Baarle Nassau aangehouden. Agenten zagen dat de vrouw met haar auto fout voorsorteerde en vervolgens door rood reed. Ze had gedronken. De vrouw blies op het politiebureau 1,15 promille. Er is proces-verbaal tegen haar opgemaakt.

Eindhoven: Diefstal autos
In de nacht van zaterdag op zondag is op de Fuutlaan een groene Audi A4 met het kenteken NJ-PH-27 gestolen.

In de nacht van zaterdag op zondag is in de Raiffeisenstraat een witte Mercedes 212 D met het kenteken VL-TR-55 gestolen.

Eindhoven: Bedreiging
Zondagmorgen rond 5.00 uur is in zijn woning in een flat aan het Spanvlinderplein een 45-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij had zijn benedenburen bedreigd nadat zij bij de politie over geluidsoverlast hadden geklaagd. Hij had bij de benedenburen tegen de deur geschopt en de bewoner met de dood bedreigd. De Eindhovenaar is ingesloten.

Maarheeze: Fietser ernstig gewond
Een 54-jarige man uit Heeze is zaterdagmiddag rond 13.30 uur op de Hoge Weg in Maarheeze ernstig gewond geraakt tijdens een toertocht. Hij fietste met een groepje wielrenners. Vermoedelijk heeft hij met het voorwiel van zijn fiets het achterwiel van een voorganger geraakt en is daarna gevallen. De man is met een gebroken heup en hersenletsel naar het St. Anna ziekenhuis gebracht.

Helmond: Snelheidscontroles
Zaterdag tussen 10.00 en 12.40 uur heeft de politie op de Burgemeester van Houtlaan een snelheidscontrole gehouden. Er zijn 41 automobilisten op de bon gezet. Hoogste snelheid 77 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.

Op de Molenstraat is tussen 14.30 en 16.30 uur een snelheidscontrole gehouden. Daar werden 35 overtredingen geconstateerd . Hoogste snelheid 73 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.

Helmond: Onder invloed
Zondagmorgen rond 2.50 uur is op de Noord Koninginnewal een 31-jarige vrouw uit Mierlo aangehouden. Ze zat dronken achter het stuur van haar auto. De vrouw weigerde een blaastest. Haar rijbewijs is daarop ingenomen en tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Best: Motorrijder breekt been
Een 49-jarige Tilburger is zaterdag rond 17.30 op de Oirschotseweg, ter hoogte van de Aarleseweg door nog onbekende oorzaak met zijn motor tegen een boom gebotst. Het slachtoffer is met een gebroken been naar een ziekenhuis gebracht.

Best: Verkeersongeval
Drie manen uit Veldhoven zijn zaterdagavond rond 22.40 uur gewond geraakt bij een aanrijding met hun auto op de A2 onder Best. De bestuurder van de auto, een 20-jarige Veldhovenaar, haalde een vrachtauto in. Op het moment dat hij naast de vrachtauto reed verloor hij de controle over zijn auto, begon te slingeren en kwam schuin voor de vrachtauto op de rechterrijstrook terecht. Er ontstond een botsing met de vrachtauto, die werd bestuurd door een 50-jarige chauffeur uit Litouwen. De personenauto ging over kop. Een 19-jarige inzittende werd uit de auto geslingerd. Hij is met nog onbekend letsel opgenomen in een ziekenhuis. De twee andere Veldhovenaren ( beiden 20 jaar oud) konden na behandeling in het ziekenhuis naar huis.

Veldhoven: Onder invloed
Zondagmorgen om 1.00 uur is op de Heerbaan een 21-jarige man uit Heeze aangehouden. Hij negeerde de verkeerslichten op de Noord Brabantlaan. Toen agenten die dat zagen de auto volgden verhoogde de Heezenaar zijn snelheid, reed nogmaals door rood en verloor bij de rotonde de controle over zijn auto en botste tegen de vangrail. De Heezenaar had gedronken. Hij blies 1,05 promille. De man heeft zijn rijbewijs moeten inleveren. Tegen hem wordt bovendien proces-verbaal opgemaakt.

Asten: Bromfietser gewond
Een 17-jarige bromfietser uit Asten is zaterdagavond rond 22.30 uur gewond geraakt nadat hij op de Heerbaan was gevallen. Nadat hij over een drempel reed verloor hij de macht over zijn bromscooter en viel. Hij is met hoofdletsel en schaafwonden naar het St. Anna ziekenhuis gebracht.

Valkenswaard: Valse papieren
Zondagmorgen rond 6.00 uur is in de bergstraat in Valkenswaard een 25-jarige Fransman aangehouden. De politie controleerde bij toeval zijn auto. De man zijn uitlevering was door de Franse autoriteiten gevraagd. Tevens bleek hij in het bezit van valse identiteitspapieren. De man is ingesloten en overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.

Oirschot: Dief door kampeerders aangehouden
Zondagmorgen rond 6.30 uur is op een camping aan Bloemendaal in Oirschot een 27-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man werd tussen de tenten van kampeerders gezien. Er bleken enkele tenten te zijn opengesneden. Uit enkele tenten waren spullen, zoals een tv, een koffer en een videorecorder gestolen. Op het parkeerterrein was een auto opengebroken. De man werd door kampeerder overmeesterd, vastgebonden en aan de politie overgedragen. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Budel: Inbreker overlopen
Zaterdagavond rond 22.30 uur heeft de bewoner van een woning aan de Europalaan Noord bij thuiskomst een inbreker overlopen. Hij trof de man in zijn woonkamer aan met een tas met daarin audioapparatuur. De bewoner wist de inbreker, een 25-jarige Algerijn, aan te houden. De man werd overgedragen aan de politie. De man was in het bezit van valse reisdocumenten. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Budel: Aanhanger gestolen
In de nacht van zaterdag op zondag is bij een woning aan de Mulkstraat een aanhanger gestolen. De aanhanger stond bij de woning achter op het erf. De daders hebben een poort vernield om met de aanhanger weg te kunnen.

Nuenen: Inbraak bij bedrijf
Zondagmorgen rond 0.05 uur is ingebroken bij een bedrijf aan de Kruisakker in Nuenen. De daders hebben een ruit verwijderd om binnen te komen. Er zijn twee laptops weg.

Gemert: Onder invloed
Zondagmorgen om 3.00 uur is op de Koksedijk in Gemert een 40-jarige vrouw uit Elsendorp aangehouden. Ze zat dronken achter het stuur van haar auto en ze had tijdens het rijden de hele rijbaan nodig. De vrouw blies op het politiebureau ruim 1,25 promille. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Lieshout: Verkeersongeval
Een 35-jarige man uit Beek en Donk is zondagmorgen rond 4.15 uur gewond geraakt toen hij met zijn auto op de Herendijk tegen een boom reed. Mogelijk is de bestuurder is slaap gevallen. Hij werd door de brandweer uit het wrak bevrijd. De man is met onder meer een gebroken been naar het Elkerliek ziekenhuis gebracht.