Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 15-09-2002 Persbericht district Heerlen
Zondag 15 september 2002

Voerendaal Geschrokken

Twee elfjarige knapen uit Voerendaal bezorgden een automobilist de schrik toen zij ter hoogte van de afrit Klimmen een automobilist uit Bunde die over de A79 reed met maïskolven bekogelden. De automobilist meldde dit bij de politie die poolshoogte ging nemen. De twee knapen werden in de omgeving aangetroffen waarna een stevig onderhoud op het politiebureau volgde. De automobilist had geen schade aan zijn voertuig opgelopen. Het tweetal werd vervolgens aan hun ouders overgedragen.

Heerlen Diefstallen van auto

Bij het gilde der autodieven waren de Opel Kadetts weer bijzonder in trek

Vanaf de Kloosterkensweg in Heerlen werd ten nadele van een inwoner van Hasselt een grijze Opel Kadett gestolen. Dit gebeurde zaterdagmiddag.

Eveneens zaterdagmiddag verdween vanuit de Burgem. Waszinkstraat in Heerlen een grijze Opel Kadett. De gedupeerde is een 34 jarige inwoner van Heerlen.

Uit de Pijperstraat in Heerlen werd ten nadele van een 24 jarige inwoner van Heerlen een zwarte Opel Kadett gestolen. De diefstal vond zaterdagnamiddag plaats.

Heerlen Aanhouding

Op de Beitel in Heerlen werd in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 1.00 uur een 26 jarige inwoner van Reichhof aangehouden. De man was door personeel van een etablissement betrapt op het handelen in XTC-pillen en daarvoor aangehouden. Hij werd vervolgens overgedragen aan de inmiddels gewaarschuwde politie.

De verdachte werd voor verder onderzoek ingesloten en de 25 XTX tabletten werden in beslag genomen.

Brunssum Aanhouding inbreker

Een 18 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd zaterdagavond omstreeks 20.30 uur in de Semmelweisstraat in Brunssum aangehouden.

In een schuur aan de Semmelweisstraat werd in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken en tevens op zaterdagmiddag. In beide gevallen werd tuingereedschap en ander gereedschap gestolen. De politieagent die de zaak onderzocht was zaterdagavond voor het onderzoek op het terrein aanwezig toen de betrokkene door hem in de buurt van de schuur ontdekt werd. De verdachte probeerde zich nog in de struiken te verstoppen doch hij werd al snel ontdekt waarna hij werd aangehouden. In zijn rugzak had de verdachte inbrekerswerktuig. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.