Gemeente Deventer

Brommers van de Brink

Brommen op de brink, zonde van je geld!

Vanaf 16 september 2002 mogen er geen bromfietsers, scooters en snorfietsen meer op de Brink rijden. Het college van burgemeester en wethouders heeft dit besloten omdat bromfietsers hier vaak hard rijden. Hierdoor ontstaan onveilige situaties en veel geluidsoverlast, met name voor de terrassen op de Brink.

Bromfietsers, met uitzondering van invalidenvoertuigen, worden geweerd met verbodsborden. De gemeente plaatst de verkeersborden rond de Brink op de aanliggende straten. Bezoekers kunnen dan gaan genieten van een verkeersveilige en gezellige Brink, zonder geluidsoverlast van hard rijdende bromfietsers langs de terrassen.

Campagne

Het invoeren van de maatregel gaat gepaard met een campagne. Wethouder Gosse Hiemstra van verkeer en vervoer start de campagne op 16 september. De campagne wordt uitgevoerd in samenwerking met de politie, bewoners van Buurt Aan Zet en de horeca-ondernemers aan de Brink.

Alternatieve route

Bromfietsers die de Brink altijd gebruikten als doorgaande route, moeten in het vervolg om de Brink

heen: via de Emmastraat - Houtmarkt - Pikeursbaan. Bromfietsers die het centrum ingaan hebben de keus de bromfiets of scooter aan de hand mee te nemen of deze te stallen, bijvoorbeeld bij de bewaakte fietsenstalling naast de parkeergarage aan Op de Keizer achter de Hema of bij de bibliotheek.

Politiecontrole

De politie controleert vanaf 16 september extra. In de eerste twee weken, de gewenningsperiode, zal de politie alleen waarschuwen. Vanaf vier oktober worden extra motorrijders ingezet om actief op te treden. Bromfiets- en scootergebruikers in overtreding krijgen dan een bekeuring van 23 euro.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met T. Althoff, telefoon 693186 of 693398 of met J. Everaars, telefoon 693508.