Gemeente Tilburg

16-9-2002
Oud-wethouders verkennen oplossing Roze Maandagkwestie

Luijendijk en Van Herwijnen gaan praten met bestuur en horeca organisatoren

Oud-wethouders Wim Luijendijk (PvdA) en Wilbert van Herwijnen (CDA) zijn bereid gevonden te verkennen op welke wijze de organisatie van de Roze Maandag kan blijven voortbestaan.

In de aanloop tot de Tilburgse kermis 2002 hebben twee bestuursleden van de Stichting Roze Maandag hun zetel ter beschikking gesteld vanwege meningsverschillen met partners in de stad, mede naar aanleiding van de organisatie van een kermisevenement in de Muzentuin. In verband hiermee heeft een gesprek plaatsgevonden tussen voornoemd bestuur, een vertegenwoordiging van de Tilburgse horeca en wethouder Janssen en vervolgens tussen bestuur en wethouder. In dit laatste gesprek is de afspraak gemaakt dat vanuit de gemeente een tweetal mensen wordt aangezocht die verkennen op welke wijze de bestuurlijke continuïteit van voormelde Stichting kan worden gewaarborgd. Het doel hiervan is om het evenement Roze Maandag, dat in brede kring gewaardeerd wordt, te behouden voor de Tilburgse kermis.

Wim Luyendijk en Wilbert van Herwijnen, beiden tot 22 april jl. wethouder van de gemeente Tilburg, zijn benaderd om deze taak ter hand te nemen. Op korte termijn gaan zij gesprekken aan met betrokkenen en zullen hiervan in de loop van oktober 2002 een rapportage overleggen aan het college.