Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

16/09/02 Prins van Oranje opent hoofdkantoor ING Groep in Amsterdam

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje opent maandag 16 september 2002 aan de Zuidas in Amsterdam ING House, het nieuwe hoofdkantoor van de ING Groep. Het gebouw, dat is ontworpen door de architecten Meyer en Van Schooten te Amsterdam, biedt werkruimte aan de Raad van Bestuur en de stafafdelingen van ING Groep, in totaal 400 mensen. Verder zijn er een auditorium, een lounge, vergaderruimten en twee restaurants in het gebouw ondergebracht.

Het nieuwe hoofdkantoor, met een bruto vloeroppervlakte van 20.000 vierkante meter waarvan 7500 kantoorruimte, is aan de A10 gebouwd op een locatie die vanuit het zuidwesten de toegang naar Amsterdam vormt. Het kantoor maakt deel uit van het kantorenpark De Zuiderhof. Het gebouw is innovatief en transparant. ING Groep wil, als wereldwijd opererende financiële dienstverlener, deze twee kernwaarden ook door middel van haar nieuwe hoofdkantoor uitstralen.

In het nieuwe hoofdkantoor zijn innovatieve bouwsystemen en natuurlijke materialen toegepast. Het gebouw wordt gekenmerkt door een grotendeels transparante dubbele gevel. Op diverse verdiepingen in het kantoor zijn tuinen ingericht waarmee een aangenaam werk- en verblijfsklimaat is gecreëerd. Daarnaast is veel aandacht besteed aan energiebesparende maatregelen.