Ingezonden persbericht

Persbericht

Als het gaat om disaster recovery hebben slechts enkelen hun huiswerk gedaan

Hoofddorp, september 2002 - - Waar veel organisaties na de 11e september investeerden in routine back-up, hebben de meeste nog steeds geen duidelijk beleid voor disaster recovery. Om de business activiteiten na calamiteiten binnen zeer korte tijd te kunnen hervatten is een nauwgezet, gedetailleerd disaster recovery plan onontbeerlijk; een plan op basis van vijf hoofdregels die LEGATO Systems, softwareleverancier op het gebied van storage, vaststelde.

Wanneer men de business activiteiten na een calamiteit wil oppakken, blijken de opgeslagen gegevens vanaf tapes zonder problemen te kunnen worden gelezen. Het grootste struikelblok is het ontbreken van specifieke en cruciale informatie in de bestaande disaster recovery plannen. Niet voldoende of zelfs geen gedocumenteerde recovery plannen en procedures; geen documentatie over de voorkeuren en set-ups van het oorspronkelijke systeem die nodig zijn om de vervangingshardware te configureren; het gebrek aan documentatie, archivering en tracking van tapes; het onjuist omgaan met tape-archieven; en de onvoldoende beveiliging van afdelingsservers. Dit soort gaten in een recoveryplan kunnen worden voorkomen door een vijftal regels te hanteren.

Systeemconfiguraties documenteren en archiveren
De succesvolle back-up van applicaties en gegevens begint bij het uitprinten en vastleggen van systeemconfiguraties. Deze documentatie moet continu worden bijgehouden, dus bij elke verandering aan de systeemconfiguratie, en een complete kopie dient op een veilige locatie te worden opgeslagen. Bare metal recovery-oplossingen bieden een tijdbesparend alternatief, want ze slaan systeemconfiguraties op en zorgen voor automatische recovery. Een noodzakelijke voorwaarde is dan wel dat identieke of 'compatible' hardware beschikbaar is.

Procedures vastleggen, archiveren en oefenen
Disaster recovery procedures moeten op orde zijn, zodat ze op elk vereist moment daadwerkelijk van kracht kunnen gaan. Pas dan kan je als organisatie ook snelle recovery garanderen. Belangrijk is medewerkers regelmatig in deze procedures te trainen. Daarbij zouden de te zetten stappen in chronologische volgorde op papier moeten worden gezet. Die stappen moet men vervolgens samen met de bedrijfskritische gegevens op een externe locatie opslaan.

Opslaan, documenteren en volgen van media op tape
Een disaster recovery plan is pas echt professioneel als het eveneens een specifieke voorwaarde omvat: het buiten het terrein van de organisatie opslaan van tapes én de documentatie over de inhoud van die tapes. Als de meest recent opgeslagen tapes niet zijn vastgelegd, dan is het na een calamiteit noodzakelijk om deze tapes eerst weer te indexeren en te lezen om te bepalen waar de belangrijkste gegevens zijn opgeslagen. Dit betekent onnodige vertraging in systeem- en gegevensrecovery. Ook de tapes zelf moeten snel terug te vinden zijn.

Alle bedrijfskritische servers vastleggen en backuppen Om business activiteiten snel te hervatten is het herstellen van de datacenterarchitectuur en elke afdelingsserver met bedrijfskritische applicaties vereist. Het kan gaan om e-mailservers, klene databaseservers of gespecialiseerde applicatieservers. In veel gevallen maken organisaties helemaal geen back-up van deze systemen, maar het is essentieel dat ze, evenals het datacenter, een deel uitmaken van het disaster recovery plan. Ook voor deze systemen zouden er specifieke gedocumenteerde procedures en actieplannen moeten zijn. Elke server die wordt gebruikt en praktisch ieder desktop- en laptop-systeem is het waard om goed beveiligd te zijn. Grondige gegevensbackup van al deze systemen is de absolute voorwaarde om überhaupt een recovery te kunnen uitvoeren.

Recovery vereenvoudigen met online gegevensbackup
Online gegevensbackup is een belangrijke aanvulling op gegevensopslag op tape, want het waarborgt zonder meer de business activiteiten wanneer gegevensrecovery nodig is. Recovery is na een calamiteit het meest eenvoudig uit te voeren als een online, offsite kopie van de productiegegevens voorhanden is. Deze tweede of derde kopie houdt men up-to-date door replicatietechnologieën te gebruiken, die of in de opslaghardware zelf zijn ingebed, of die op servers draaien die gekoppeld zijn aan het geheugen. Met een online verbinding worden de gegevens real time vergeleken met de alternatieve opslaglocatie.

Omdat deze gegevens altijd tot op de minuut online zijn, zijn ze direct beschikbaar voor de recovery van de belangrijke business activiteiten. Deze benadering beschermt de bedrijfsprocessen en zorgt voor recovery van gegevens en applicaties binnen een datacenter, zonder de anders zo gebruikelijke tijdsdruk. Hierbij zijn de tools die gebruikt worden bij het automatiseren van het proces doorslaggevend; die garanderen de constante monitoring van zowel de samenhang als de bruikbaarheid van de gegevens, op ieder moment.

LEGATO Systems Benelux, City House II, Antareslaan 18, 2132 JE Hoofddorp Telefoon: 023 - 5548800, fax: 023 - 5548801

Over LEGATO Systems
LEGATO Systems, Inc. (NASDAQ: LGTO) levert wereldwijd softwareoplossingen en diensten die ervoor zorgen dat bedrijfskritische informatie en applicaties binnen ondernemingen beschikbaar blijven. Met een direct salesteam en via strategische partnerships en samenwerkingsverbanden biedt LEGATO het voordeel van bedrijfscontinuïteit door enterprise automatisering met oplossingen op het gebied van informatiebeveiliging, applicatiebeschikbaarheid en content-, message- en opslagbeheer. Het hoofdkantoor van de organisatie is gevestigd in Mountain View (Californië, Verenigde Staten). Meer informatie: www.LEGATO.com.

Redactionele informatie: Pb2702 Influx PR - Margienke Bos, Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn. Telefoon: 055 - 3663034, fax: 055 - 3602661, e-mail: prinflux@cs.com

LEGATO and the LEGATO logo are registered trademarks, and LEGATO NetWorker, Celestra, GEMS, SmartMedia, Co-StandbyServer, RepliStor, SnapShotServer, QuikStartz, SAN Academy, AlphaStor, ClientPak, Xtender, XtenderSolutions, DiskXtender, ApplicationXtender, ArchiveXtender, and EmailXtender are trademarks or registered trademarks of LEGATO Systems, Inc. This is a non-exhaustive list of LEGATO trademarks, and other trademarks may be the property of their respective owners.
Information regarding products, services and offerings may be superseded by subsequent documents. For the latest information and specifications regarding LEGATO Systems, Inc. and any of its offerings or services, please contact your local sales office or the Corporate Headquarters.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


- - - - - - - - - - - - - -
INFLUX PR-/Pers- (advies) Bureau - Deventerstraat 81 - NL - 7322 JL Apeldoorn. Tel.: +31 - 55 - 366 3034 / Fax: +31 - 55 - 360 2661 / E-mail: PRInflux@cs.com Http://www.Influx-pr.com