Raad van State

Woensdag 18 september 2002
Op woensdag 18 september 2002 om 10.15 uur spreekt de Afdeling in de onderstaande hoofdzaken (bodemprocedures) uit. Beroepen tegen de goedkeuring van het bestemmingsplan Roomburg in Leiden. Met het plan wordt beoogd een woonwijk met ongeveer 1000 woningen te realiseren. Het voorziet tevens in de planologische regeling van een bedrijfsterrein, van het bestaande recreatieterrein De Bult en de aanleg van een park op het archeologisch monument Matilo. Het plangebied ligt tussen de spoorlijn Utrecht-Leiden, het Rijn-Schiekanaal, de wijk Meerburg, een gedeelte van de Besjeslaan, de grens van de percelen aan de Hoge Rijndijk en de Willem van der Madeweg.
Zaaknummer: 200001111/1

Beroepen tegen de goedkeuring van de bestemmingsplannen Rivierenbuurt, derde herziening (Geleenstraat/Hunsestraat), Centrum-Zuid, vijfde herziening (Doubletstraat/Zuidwal) en het stadsvernieuwingsplan Schilderswijk-Centrum, zevende herziening (Poeldijksestraat). De bestemmingsplannen en het stadsvernieuwingsplan zien op de zogenoemde prostitutiestraten in Den Haag: Geleenstraat/Hunsestraat, Doubletstraat en Poeldijksestraat en op de panden aan de Zuidwal die grenzen aan de achterzijde van de percelen aan de Doubletstraat. Met deze plannen wordt beoogd de raamprostitutie te reguleren en, voor zover het betreft het stadsvernieuwingsplan, een andere functie aan het gebied te geven.
Zaaknummer: 200100132/1

Beroep tegen de goedkeuring van het bestemmingsplan Westerpark ABC in Amsterdam. Met het plan wordt onder meer beoogd de ontwikkeling van het voormalige terrein van de Westergasfabriek en omgeving voor recreatieve en sociaal-culturele evenementen mogelijk te maken. Zaaknummer: 200005284/1
Beroep tegen de verleende milieuvergunning voor het veranderen van een asfaltcentrale in Wageningen.
Zaaknummer: 200100618/1

Beroep tegen de verleende milieuvergunning (revisievergunning) voor een centrale in Wageningen waarin asfalt, betonmortel, specie en asfaltcement wordt geproduceerd, een mobiele breekinstallatie in gebruik is en grind wordt overgeslagen.
Zaaknummer: 200100632/1

Beroep tegen de verleende milieuvergunning aan NS Railinfrabeheer B.V. regio Zuid voor het veranderen van het spoorwegemplacement aan het Stationsplein 2 in Sittard.
Zaaknummer: 200101314/1
Hoger beroep in verband met de verleende exploitatievergunning voor een horecabedrijf zonder terras aan Le Garage in Amsterdam. Zaaknummer: 200202361/1

Hoger beroep in verband met het op straffe van een dwangsom voorkomen van het illegaal plakken van reclamemateriaal van de "Vrije Radio Omroep Nederland B.V. (Radio 538)" in de gemeente Utrecht. Zaaknummer: 200201510/1

Hoger beroep in verband met de weigering van de minister van Verkeer en Waterstaat van een afgifte van een bewijs van bevoegdheid als beroepsvlieger.
Zaaknummer: 200105354/1