Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 16-09-2002
Persberichten district Sittard (HP 14.30 uur) Mandag 16 september 2002

Sittard, boete voor bezit luchtdrukpistool:
Een 20 jarige inwoner van Sittard is zondagmiddag 15 september 2002 door de politie bekeurd wegens het in bezit hebben van een luchtdrukpistool. Hij kreeg een boete opgelegd van 250 euro. Omstreeks 16.35 uur controleerde een politiepatrouille op de Elisabeth van Barstraat te Sittard de bestuurder van een personenauto die kort daarvoor een bezoek gebracht had aan een coffeeshop. Bij de controle van de bestuurder vertelde hij dat hij zojuist een kleine hoeveelheid (2.5 gram) weed gekocht had hetgeen de politie ook aantrof. Op de vraag of de politie even verder in de auto mocht kijken werd bevestigend geantwoord, waarbij de bestuurder aangaf dat onder de zitting een luchtdrukpistool zou liggen. Dit werd ook door de politie aangetroffen. Het luchtdrukpistool waarvan het bezit strafbaar is gesteld werd door de politie in beslag genomen. Na overleg met de Officier van Justitie werd aan de 20 jarige inwoner van Sittard een transactievoorstel gedaan van 250 euro. De boete werd meteen betaald.

Sittard, winkeldiefstal:
Zondagmiddag 15 september 2002 omstreeks 16.40 uur betrapte het personeel van een winkel gevestigd aan de Markt te Sittard een winkeldief op heterdaad. De winkeldief nam uit de winkel drie flessen wijn weg met een winkelwaarde van bijna 12 euro. Nadat de flessen niet werden afgerekend en de winkeldief de zaak wilde verlaten werd hij aan de uitgang door beveiligingspersoneel ter verantwoording geroepen. De gewaarschuwde politie nam de winkeldief mee naar het politiebureau waar, in het kader van snelrecht, proces-verbaal werd opgemaakt. Na verhoor kon de winkeldief huiswaarts. De flessen wijn zijn teruggegeven aan de eigenaar.

Geleen, rijden onder invloed:
Maandagmorgen 16 september 2002 heeft de politie proces-verbaal opgemaakt tegen een 35 jarige inwoner van Spaubeek die onder invloed van alcohol zijn auto had bestuurd.
Een politiepatrouille zag maandagmorgen omstreeks 01.45 uur dat een automobilist met een niet erg zekere gang reed. Nadat gezien werd dat de auto meerdere malen een trottoirband toucheerde werd tot controle overgegaan. De bestuurder bleek na het gebruik van alcohol te ruiken en werd daarop voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De uitslag van de ademanalyse gaf een kleine overschrijding aan van het maximaal toegestane alcoholpromillage. De automobilist kreeg een transactievoorstel aangeboden van 190 euro. Na verhoor kon de inwoner van Spaubeek huiswaarts.

Sittard, woninginbraak:
Zondagavond 15 september 2002 heeft in een woning aan de St. Josephstraat te Sittard een inbraak plaatsgevonden. De inbreker verschafte zich de toegang tot de woning na het inslaan van een keukenraampje aan de achterzijde van de woning. De woning werd geheel doorzocht waarbij een complete stereo-installatie, enkele tientallen videobanden, alsmede tientallen cds, enkele honderden euros en enkele perzen werden meegenomen. De bewoner heeft van de diefstal bij de politie aangifte gedaan.

Sittard, inbraak in school:
Maandagmorgen 16 september 2002 heeft kort na 01.00 uur in een schoolgebouw gevestigd aan de Havikstraat te Sittard een inbraak plaatsgevonden. Een van de ruiten van het schoolgebouw werd met een steen ingegooid, waardoor de toegang tot het gebouw werd verkregen. De inbreker namen enkele computers mee. Namens de schooldirectie zal vandaag aangifte van de inbraak en diefstal worden gedaan.

Elsloo, woninginbraak:
In de nacht van zaterdag op zondag heeft in een woning aan de Aronskelk te Elsloo een inbraak plaatsgevonden. De toegang tot de woning werd verkregen door te hengelen via de brievenbus. Eenmaal in de woning namen de dieven meerder spullen weg die of meegenomen werden of klaargelegd werden om meegenomen te worden. Zo werden vijf leren jassen uit de garderobe weggenomen die buiten de woning werden teruggevonden. Weggenomen werden o.a. een gsm, enkele sieraden, een horloge, audioapparatuur, een dvd-speler en videorecorder. De bewoners hebben van de inbraak aangifte gedaan bij de politie. Er wordt een verder onderzoek ingesteld.

Sittard, rijden onder invloed:
Bij een routinecontrole van een automobilist op de Tunnelweg te Sittard bleek maandagmorgen 16 september 2002 omstreeks 00.30 uur dat deze alcohol gedronken had. Bij het eerste contact met de bestuurder werd een alcohollucht geroken. Hij werd daarom meegenomen naar het politiebureau waar hij een ademanalyse moest ondergaan. De uitslag van de analyse wees een alcoholpromillage aan tussen 1.1 en 1.2 promille. Tegen de 33 jarige inwoner van Guttecoven werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod van 4 uur in zijn bezit.