Persbericht

Xerox⤮ Document Management software bevordert effectiever samenwerken in kantoren

Nieuwe DocuShare versie 3.0 architectuur biedt â¤~high-end⤮ mogelijkheden op een aantrekkelijk prijsniveau

Amstelveen, 16 september 2002 - Xerox introduceert DocuShare® veersie 3.0, haar nieuwe generatie web-georiënteerde document en content management software voor het delen van informatie in kantoornetwerken. De software, die geschikt is voor toepassing in zowel kleinere als in omvangrijke kantooromgevingen, combineert volgens Xerox zeer geavanceerde mogelijkheden met een gemakkelijk gebruik ervan. De prijs van het basispakket bedraagt rond ¤ 4.900,-- exclusief btw. Eerdere versies van Xerox⤮ DocuShare softwaree zijn al in gebruik bij ruim 700.000 kantoorwerkers. Zij gebruiken DocuShare voor het zeker en effectief verzamelen, opslaan en beheren van geprinte en elektronische content. DocuShare 3.0 biedt een complete oplossing voor document management waardoor documenten beter kunnen worden beheerd en beschikbaar komen voor grote groepen medewerkers in document-intensieve kantooromgevingen.

Besparingen
Susan Feldman, Research Vice President for Content Management and Retrieval Software bij marktonderzoeksbureau IDC: "Xerox⤮ DocuShare 3.0 komt tegemoet aan de vraag naar snel te implementeren en betaalbare content management systemen." Zij voegt daaraan toe: "Vooral voor content management applicaties waarbij gescande documenten in de workflow moeten worden geïntegreerd, biedt DocuShare een gemakkelijk platform om ze te kenmerken en toe te voegen aan de digitale verzameling." Huidige gebruikers van DocuShare realiseerden aanzienlijke besparingen. Zoals bij voorbeeld de juridische afdeling van de bekende netwerkleverancier Cisco. Binnen een termijn van twee jaar wordt een besparing verwacht van meer dan $ 250.000,-- via het scannen, opslaan in en ophalen van contracten uit DocuShare directories, tegenover het branden van cd⤮s en verzenden naar de company database door derden. De DocuShare oplossing zorgde voor een vereenvoudiging van het contract management proces, dat voortaan 37 stappen kan overslaan.

Nieuwe functionaliteit
Xerox DocuShare 3.0 is gebaseerd op het nieuwste Java platform en draait onder Windows®, Linux en Solaris®. Nieuwe en verbeterde functiesies in DocuShare 3.0 zijn onder meer:

â^' Direct scannen vanuit Document Centre multifunctionele systemen, een volstrekt nieuwe optie, waarmee gebruikers documenten kunnen scannen vanuit Xerox Document Centre systemen naar de â¤~inbox⤮ van een DocuShare omgeving, waar de documenten worden opgeslagen en beveiligd met een password. Direct gescande documenten kunnen op het web worden gepubliceerd, per email worden verstuurd of worden bewerkt zonder extra benodigde processen. â^' Document routing stroomlijnt en versnelt het proces voor het inzien van documenten. DocuShare gebruikers kunnen snel en gemakkelijk content distribueren ter inzage of publicatie door een zogenaamde â¤~routing slip⤮ aan te maken. Via deze â¤~routing slip⤮ kan een medewerker bij voorbeeld door zijn manager worden geautoriseerd voor een bepaalde aankoop, de bestelling laten doen door de inkoopafdeling en de administratie verzoeken de factuur te betalen. â^' Direct bewaren in DocuShare vanuit â¤~gewone⤮ software-applicaties zoals Microsoft Word®, Microsoft Outlook® en Adobe Acrobat® onder de nieuwste Windows enws en Apple platforms. DocuShare 3.0 ondersteunt het â¤~Web Distributed Authoring and Versioning⤮ (WebDAV) protocol, waardoor gebruikers gezamenlijk bestanden kunnen bewerken en beheren in DocuShare.

DocuShare kent meerdere beveiligingsniveaus, heeft toegangsmogelijkheden voor visueel gehandicapten (volgens ADA 508C) en kan draaien op â¤~multiple server⤮ en â¤~desktop operating⤮ systemen, aanleiding waarvoor DocuShare ook veel wordt toegepast bij overheidsorganisaties.

"Wanneer de document workflow in kantoren wordt verbeterd, heeft dat direct een positief effect op de business", zegt Jean Charles Goetz, European Director van Xerox Office Solutions. "Xerox concessionairs en Office resellers bieden DocuShare aan als een belangrijke uitbreiding op netwerkoplossingen met multifunctionals. Xerox business partners leveren geavanceerde, op DocuShare en zijn SDK (Solution Development Kit) gebaseerde content management systems en â¤~collaborative⤮ project management applicaties", aldus Goetz.

Bestaande gebruikers kunnen hun systeem gemakkelijk â¤~upgraden⤮ naar DocuShare 3.0. De nieuwe Engelstalige versie is vanaf 30 september 2002 wereldwijd beschikbaar via Xerox business partners, concessionairs en Xerox Global Services. De Nederlandstalige versie zal naar verwachting vanaf januari 2003 beschikbaar zijn.

Over Xerox Europe
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling/-management en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en geavanceerde R&D centra in Cambridge (UK) en in Grenoble (Frankrijk). Meer informatie over Xerox Europe is te vinden op www.xerox.com.

Xerox®, The Document Company® en het digitale X® "¢ zijn handelsmerken van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen.


---