Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Meppel 16-09-2002 16.45 uur Berichten van maandagmiddag
Dirk Neef, 06 - 51 557 950

Fietster aangereden
automobilist rijdt door
ASSEN - De politie in Assen is op zoek naar de bestuurder van een witte bestelbus die maandagmorgen, op de kruising van de Esakkerweg met het Peeloerpad en Kleine Espad, een fietster heeft aangereden. Na de aanrijding reed de bestuurder door zonder te stoppen en zonder om te kijken naar de gewonde fietster. De 28 jr. fietster uit Assen stak via een fietsoversteekplaats de Esakkerweg over. De automobilist verleende haar geen voorrang. De vrouw is met ernstige kneuzingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Geen rijbewijs
HOOGEVEEN - De politie in Hoogeveen nam maandagmorgen de auto in beslag waarmee een 40 jr. man uit die plaats over de Alteveerstraat in zijn woonplaats reed. De man is niet in het bezit van een rijbewijs en al vaker bekeurd voor het rijden in een auto. Tegen de man wordt opnieuw proces-verbaal opgemaakt.

Bromfietscontrole
MEPPEL - Bij een snelheidscontrole op bromfietsen werden maandagmorgen in Meppel 12 van de 15 gecontroleerde bromfietsen bekeurd voor het overschrijden van de max. snelheid. Eén bromfietser kreeg een boete het ontbreken van een goede voorrem.