Korps: Brabant-Noord, plaats: Uden 16-09-2002 Persbericht district De Leijgraaf

MAN AANGEHOUDEN POGING TOT DOODSLAG, Uden

Zondagochtend is in zijn woonplaats Uden een 26-jarige man aangehouden. Hij wordt er van verdacht op 14 september j.l. de woning van een 34-jarige plaatsgenoot te zijn binnengedrongen en hem daar met een mes hebben bedreigd. De aanleiding daartoe ligt in de relationele sfeer.

BEDREIGING, Veghel

Zondagavond zijn twee mannen aangehouden op de Markt in Veghel. Een 28-jarige inwoner van Veghel werd door een beveiligingsmedewerker van een horecagelegenheid aan de Markt naar buiten gezet. De man verzette zich hiertegen en uitte daarbij bedreigingen naar de beveiligingsmedewerker. Een 24-jarige man bemoeide zich ermee en gaf geen gehoor aan het bevel van de inmiddels gearriveerde politie om zich te verwijderen. Hierop zijn beide mannen aangehouden.

GEWONDE VALPARTIJ WIELERRACE, Uden

Een 13-jarige jongen uit Rijswijk is zondagmiddag gewond geraakt door een valpartij tijdens een wielerrace in Uden. Onbekende daders hadden ter hoogte van de kruising tussen de Heinsbergenstraat en de Kennedylaan punaises op de rijbaan gestrooid. De jongen kwam ten val en liep daarbij een zware hersenschudding en schaafwonden op. Zijn fiets raakte total loss. Twee volgauto`s van het peloton reden lekke banden.

RIJDEN ONDER INVLOED, Veghel

In de nacht van zondag op maandag is op de Busselbundersweg in Veghel een 33-jarige man uit Veghel aangehouden voor het rijden onder invloed. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 6 uur.

MISHANDELING, Veghel

Zondagavond is een 39-jarige vrouw uit `s-Hertogenbosch mishandeld door een verder onbekend gebleven dader. De vrouw liep op de markt in Veghel toen zij plotseling een klap tegen haar hoofd kreeg. Zij viel daardoor tegen de grond en werd geschopt. De vrouw liep een kapotte neus, een opgezet en blauw oog en schaafwonden in het gezicht op.

AANRIJDING MET LETSEL, Zeeland

Zondagmiddag is op de kruising van de Kerkstraat en Peelweg in Zeeland een 43-jarige motorrijder uit Uden gewond geraakt bij een aanrijding. Een 58-jarige automobilist uit Schaijk wilde oversteken en verleende daarbij geen voorrang aan de motorrijder. De bestuurder van de motor werd overgebracht naar het ziekenhuis in Veghel. Hij heeft enkele kneuzingen opgelopen.

AUTO TOTAL LOSS, Schaijk

Zondagavond heeft er op de Rijksweg in Schaijk een aanrijding plaatsgevonden. De aanrijding vond plaats op de kruising van de Scheisestraat met de Heibloemstraat. Een 23-jarige automobilist uit Nistelrode wilde de kruising oversteken komende uit de Heibloemstraat maar verleende hierbij geen voorrang aan een 55-jarige bestuurster uit Cuijk. De auto van de 23-jarige man raakte hierbij total loss.

AANRIJDING, Uden

Zondagavond heeft er op Rondweg op de kruising met de Industrielaan en Bergmaas een aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenauto`s. Beide auto`s stonden voorgesorteerd om rechtsaf te slaan. De 21-jarige bestuurder uit Veghel besloot toch linksaf te slaan en zag daarbij de 66-jarige bestuurder uit Zeeland over het hoofd.

GORDELCONTROLE, Veghel

De politie heeft maandag tijdens een gordelcontrole op de Rembrandtlaan in Veghel 5 maal proces-verbaal opgemaakt voor het niet dragen van de gordel.