KNMG

KNMG Regionale bijeenkomsten 17, 19 en 26 september 2002

Voor wie
Behandelend of adviserend arts, zelfstandig of in dienstverband, geneeskundestudent Of u nu wel of niet lid bent van de KNMG of één van de aangesloten beroepsverenigingen, wij nodigen u uit om in discussie te gaan en deel te nemen aan twee belangrijke themas die alle artsen aangaan.

Thema's
'Gedragsregels, last of houvast?'
De Algemene Vergadering van de KNMG heeft op 25 juni jl. de nieuwe Gedragsregels voor Artsen vastgesteld. Gezien de vele ontwikkelingen in de zorg waren de vorige regels, uit het midden van de jaren van negentig van de vorige eeuw, gedateerd geraakt. Vanouds betreffen de gedragsregels de relatie tussen arts en patiënt, maar zijn daartoe niet beperkt. Bij het formuleren van de gedragsregels is o.a. rekening gehouden van met recente wetgeving op het gebied van de rechten van de patiënt, de mededingingswetgeving en maatschappelijke ontwikkelingen ten aanzien van het zorgstelsel.

Op 13 september ontvangen alle leden van de federatie KNMG via Medisch Contact de nieuwe gedragsregels. Tijdens de bijeenkomsten op 17, 19 en 26 september kunt u met collegas en beleidsmedewerkers (jurist en ethicus) van de KNMG discussiëren over de consequenties van deze gedragsregels voor u als praktiserend arts.

'Plezier in je werk'
In de interactieve sessie 'Plezier in je werk' wordt op zoek gegaan naar manieren om een carrière lang, plezier in het werk te houden. Flow is zon methode en betekent evenwicht tussen de hoeveelheid uitdaging en de capaciteiten van iemand. Tijdens de interactieve sessie kunt u leren hoe flow in het werk te herkennen is en krijgt u inzicht in de condities die nodig zijn om uw plezier in het werk te vergroten.

Waar en wanneer
Dinsdag 17 september: Hotel de Witte Bergen, Eemnes routebeschrijving de Witte Bergen
Donderdag 19 september: Hotel Spier-Dwingeloo, Spier routebeschrijving Spier-Dwingeloo Donderdag 26 september: Hotel Mercure,
Dordrecht routebeschrijving Mercure

Programma
19.45 uur Ontvangst met koffie & thee

20.10 uur Opening en inleiding bijeenkomst door R.G.P. Hagenouw, arts, voorzitter van de KNMG

20.20 uur Discussie over de nieuwe Gedragsregels voor Artsen Els M. de Bruijn, arts en beleidsmedewerker KNMG (17 en 26 september)
Lode Wigersma, arts en directeur Beleid en Advisering KNMG (19 september)

21.20 uur Pauze

21.30 uur Interactieve sessie Plezier in je werk Alexandrien van den Burgt

22.30 uur Einde regionale bijeenkomst

Informatie
Voor meer informatie over de bijeenkomst kunt u contact opnemen met Christine Reijndorp van de KNMG Conference Unit, telefoonnummer: 030 28 23 391, e-mail: c.reijndorp@fed.knmg.nl

Aanmeldingsformulier
Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan de bijeenkomst. Wij verzoeken u vriendelijk u voor 11 september a.s. in te schrijven. Na ontvangst van uw gegevens, ontvangt u een bevestiging van inschrijving per post.

Naam: ________________________________________
Aan:
(_) De heer
(_) Mevrouw
Adres: ________________________________________ Postcode en woonplaats: ________________________________________ Telefoon: ________________________________________ Email: ________________________________________ Lidmaatschap:
Aanmelding voor de regionale bijeenkomst op:
(_) Dinsdag 17 september, Hotel de Witte Bergen, Eemnes (_) Donderdag 19 september, Hotel Spier, Spier
(_) Donderdag 26 september, Hotel Mercure, Dordrecht verzend