Gemeente Maassluis

9-9-2002

Raadscommissies in september 2002

In de maand september komen de raadscommissies van de gemeente Maassluis weer bij elkaar voor een aantal openbare vergaderingen. De gemeenteraad houdt na afloop van de commissieronde een openbare vergadering op dinsdag 1 oktober 2002. Zowel de vergaderingen van de raadscommissies als van de gemeenteraad worden gehouden in het stadhuis aan de Koningshoek en beginnen om 20.00 uur.

Op dinsdag 17 september is de raadscommissie voor Stads- en Milieubeheer als eerste aan de beurt. De raadscommissie voor Welzijn volgt op woensdag 18 september Op donderdag 19 september komt de raadscommissie Middelen bijeen voor een vergadering en op
Maandag 23 september sluit de raadscommissie voor Algemene Zaken het rijtje voor de maand af.

De commissie voor Algemene Zaken wordt een week later gehouden dan eerder dit jaar werd aangekondigd. Dit geldt voor de rest van het jaar 2002. Bij iedere commissieronde sluit de commissie voor Algemene Zaken de rij.

De vergaderingen van de raadscommissies zijn in principe openbaar. Belangstellenden zijn dan ook van harte welkom. Wel kunnen de leden van de commissie ter vergadering besluiten om een bepaald onderwerp in beslotenheid te behandelen. Bijvoorbeeld omdat er gesproken wordt over financiële gegevens of over bepaalde personen.

Vragenhalfuur en inspreken
Iedere commissievergadering begint na opening van de vergadering met het vragenhalfuur. Bij dit agendapunt kunnen belangstellenden vragen stellen of opmerkingen maken over zaken die wel tot het werkterrein van de betreffende commissie horen, maar niet op de agenda van die vergadering staan.
Op onderwerpen die wel op de agenda van de vergadering staan, kan worden ingesproken. Belangstellenden die gebruik willen maken van het inspreekrecht dienen bij het beging van de vergadering om 20.00 uur aanwezig te zijn. Onderwerpen waarop wordt ingesproken worden zoveel mogelijk bij voorrang aan de orde gesteld.

Ter inzage
De bij de agendapunten behorende vergaderstukken zijn voor iedereen in te zien in de speciale commissiemappen in het informatiecentrum in de hal van het stadhuis. Deze mappen worden ongeveer een week voor de vergadering ter inzage gelegd. Voor het inzien van de commissiestukken is het informatiecentrum geopend van maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur, op vrijdag van 8.00 tot 16.00 uur. Op vrijdagavond en zaterdagmorgen is de commissiemap gedurende de openingstijden in te zien in de bibliotheek aan de Uiverlaan. De stukken zijn ook te vinden op het Internet: www.maassluis.nl