LOWER MANHATTAN COUNCIL

Herinnering door de LMDC

Herinnering door de LMDC: de deadline voor het indienen van reacties op de RFQ betreffende de ontwerpstudie voor het terrein van het World Trade Center en de omliggende gebieden is dinsdag 17 september 2002

New York - De Lower Manhattan Development Corporation herinnerde mogelijke deelnemers aan een LMDC-ontwerpstudie betreffende het terrein van het World Trade Center er vandaag aan dat dinsdag 17 september de deadline is om te reageren op hun verzoek om voorstellen (Request for Qualifications).

Op 14 augustus heeft de Lower Manhattan Development Corporation de meest innovatieve architecten en planners overal ter wereld uitgenodigd om deel te nemen aan een LMDC-ontwerpstudie met betrekking tot de toekomst van het terrein van het World Trade Center en de omliggende gebieden. New York New Visions zal de LMDC adviseren bij de selectie van maximaal vijf teams die vervolgens verdere conceptplannen zullen creëren voor de volgende fase van het planningsproces. De gekozen teams zullen elk een vergoeding van de LMDC ontvangen en dienen zich te laten leiden door nieuwe, flexibele programma-alternatieven die in nauwe samenwerking met de Port Authority zijn ontwikkeld.

'Met deze campagne om de beste architecten en planners overal ter wereld te bereiken intensiveren wij ons zoeken naar het beste ontwerptalent aanzienlijk,' aldus John C. Whitehead, Chairman van de LMDC. 'Iedereen die bij het herbouwprogramma betrokken is streeft ernaar een mooi en levendig nieuw Lower Manhattan te creëren en tegelijkertijd de slachtoffers van 11 september op passende manier te herdenken.'

De LMDC heeft het verzoek om voorstellen (Request for Qualifications) op maandag 19 augustus gepubliceerd; dit is te zien op de website van de LMDC: http://www.RenewNYC.com. De studie is toegankelijk voor gediplomeerde architecten, professionele planners en landschaparchitecten. De selectiecriteria bestaan o.m. uit de kwaliteit van het bij eerdere projecten geleverde werk; innovatief en uitmuntend werk dat blijk geeft van unieke kwalificaties; en verdere criteria die in samenwerking met New York New Visions ontwikkeld zullen worden.

De deadline voor reacties op de RFQ is dinsdag 17 september om 17:00 uur EDT (Eastern Daylight Time). Begin oktober zullen maximaal vijf teams worden geselecteerd. De ontwerpstudie wordt in mid-november afgerond; eind november worden alle teams geacht hun definitieve inhoud en presentatiematerialen in te leveren, zoals definitieve tekeningen, losse schetsen, weergaven, computergegenereerde beelden en maquettes. Parallel met het intensieve RFQ-ontwerpproces zullen planningpersoneel en consultants van LMDC/Port Authority, zoals Beyer Blinder Belle en Peterson Littenberg, een scala van verschillende benaderingen voor het terrein van het World Trade Center blijven verkennen, gebaseerd op de nieuwe programma-alternatieven. Al het werk zal tegen het einde van het kalenderjaar klaar zijn om door het publiek beoordeeld te worden als einde van de tweede fase van het uit drie fasen bestaande planningsproces.

Website: http://www.RenewNYC.com

Matthew Higgins of Nancy Poderycki van de Lower Manhattan Development
Corporation: +1-212-962-2300

16 sep 02 08:38